Ga naar Content

Asbest vrijgekomen na grote brand boerderij Hoofddorp: "Hopen dat vuur weer oplaait"

In een leegstaande boerderij aan de Hoofdweg in Hoofddorp woedde aan het einde van de middag een grote brand. Het gaat om een oude sloopboerderij met asbest in het dak. De brandweer heeft het vuur inmiddels onder controle, maar is nog wel aanwezig.

Foto: Foto: NieuwsFoto

In de schuur lagen strobalen die in de brand zijn gevlogen, bevestigt Veiligheidsregio Kennemerland. De brand veroorzaakte dikke en zwarte rookpluimen die in de wijde omgeving te zien waren. 

Onduidelijk is nog hoe het vuur precies is ontstaan. "Het is een slooppand in een afgelegen gebied, dus we sluiten brandstichting niet uit. Maar dat is voorlopig nog speculeren." 

Begin augustus werd de boerderij ook door een brand getroffen. Toen was er wel sprake van brandstichting. 

Lichte asbestdeeltjes op terrein

De rook trok via de Hoofdweg richting Hoofddorp. De veiligheidsregio adviseerde omwonenden daarom alle ramen en deuren dicht te houden en niet in de rook te gaan staan. "We hebben geconstateerd dat er alleen wat lichte asbestdeeltjes zijn vrijgekomen op het terrein. Deze deeltjes zijn niet in de omgeving terechtgekomen. Dit blijven we wel in de gaten houden."

De brand is inmiddels onder controle, maar moest wel worden nageblust. "Het is een oud pand en het dak is geknapt, dus voorlopig kunnen we nog niet naar binnen. We hopen dat de brand weer oplaait, zodat we van buiten af naar binnen kunnen blussen."

Even voor tienen meldde de veiligheidsregio via Twitter dat het dak moet worden verwijderd om de hooibalen goed af te blussen.  

Morgen gaat een speciaal team het terrein verder onderzoeken op asbest en het gevaarlijke goedje afvoeren, besluit de woordvoerder. 

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Tip ons!

💬 Stuur een Whatsapp-bericht met een tip, foto of video naar 06-30093003 (handig om op te slaan in je telefoon)!

📧 Contacteer de redactie of journalisten bij jou in de buurt via ons tipformulier.

Op de hoogte blijven?

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.