Ga naar Content

Man overboord, hulpdiensten kammen Markermeer uit met reddingsboten en helikopter

Een man is vanmiddag overboord geslagen voor de kust van Schardam. Verschillende hulpdiensten zijn een grote zoekactie gestart naar de drenkeling en kammen het Markermeer uit met behulp van reddingsboten, een vliegtuig en een helikopter. 

Foto: Inter Visual Studio

Volgens de politie waren het slachtoffer en zijn vrouw rond 14.30 uur aan het zeilen, toen de boot verstrikt raakte in fonteinkruid. "Terwijl de man dat probeerde los te trekken, is hij mogelijk onwel geworden en in het water gevallen", vertelt een woordvoerder van Politie Noord-Holland. Sinds de man in het Markermeer verdween, is niets meer van hem vernomen. 

Meerdere eenheden werden gealarmeerd, waaronder de kustwacht, de reddingsbrigade en de politie. "De reddingsbrigade heeft vanuit verschillende stations gezocht naar de locatie van het zeiljacht", verklaart een woordvoerder van de reddingsbrigade in Hoorn. "Nadat we die aantroffen, hadden we een beter beeld van waar we moesten zoeken."

De Veiligheidsregio Noord-Holland Noord laat weten dat de zoekactie groots is opgepakt. "We zijn heel breed gaan zoeken. Er is gezocht met behulp van een SAR-helikopter, een vliegtuig van de kustwacht en een politieheli, die toevallig in de buurt was. De watertemperatuur en de weersomstandigheden zijn goed. Dat kan een groot verschil maken."

Onder water zoeken

Omdat de man al meer dan drie uur spoorloos is, hebben hulpdiensten de zoekactie gestaakt. De politie is het gebied nog aan het uitpluizen. Wel is apparatuur ingezet om ook onder water te zoeken. 

Lees ook

Tip ons!

💬 Stuur een Whatsapp-bericht met een tip, foto of video naar 06-30093003 (handig om op te slaan in je telefoon)!

📧 Contacteer de redactie of journalisten bij jou in de buurt via ons tipformulier.

Op de hoogte blijven?

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.