Ga naar Content

Vis- én vogelspeciaalzaak afgebrand, dieren dood: 'Ze zijn ons zonder afscheid ontvallen'

Een vogelspeciaalzaak en een vissenspeciaalzaak in Nieuw-Vennep zijn vanavond door brand verwoest. De twee bedrijven waren gevestigd in een bedrijfspand aan de IJweg dat tot de grond toe is afgebrand.  Daarbij is een onbekend aantal vissen en vogels omgekomen. 

Aquarium-speciaalzaak in lichterlaaie in Nieuw-Vennep - Inter Visual Studio

Dat laat een woordvoerder van de Veiligheidsregio aan NH Nieuws weten. De brand brak rond 22.30 uit en was al snel uitslaand. De brandweer ging de vlammen te lijf, en ontruimde twee aangrenzende woningen. Terwijl de vuurzee werd geblust, hield de brandweer de woningen nat om te voorkomen dat het vuur zou overslaan. "Dat is gelukkig gelukt", aldus de woordvoerder.  

De brand is inmiddels onder controle, maar de brandweer zal nog enkele uren nodig hebben voor nablussen en sloopwerk. Onder de slachtoffers zijn geen mensen, maar de in de panden aanwezige vogels en vissen hebben de brand niet overleefd. Hoeveel exact kan de woordvoerder niet zeggen. "De brand was uitslaand, dus we zijn nog niet binnen geweest."  

Rook

Bij de brand kwam veel rook vrij, maar ook nu nog adviseert de Veiligheidsregio bij geuroverlast ramen en deuren gesloten te houden. Mede door het onweer van vanavond varieerde de windrichting, en trok de rook meerdere kanten op.

Het is nog te vroeg om te zeggen of de brand is veroorzaakt door blikseminslag, aldus de woordvoerder. Getuigen laten NH Nieuws weten dat het onweer op het moment van de eerste melding 'nog heel ver weg was'.

Levenswerk

De eigenaren van de vogelspeciaal zaak laten op hun Facebook-pagina weten dat 'woorden tekortschieten'. "Ons levenswerk binnen een half uur verwoest. Zonder enige vorm van afscheid zijn al onze vogels ons ontvallen." Ook zij noemen geen aantallen.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Nieuws uit Haarlemmermeer 

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlemmermeer. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

💡 Stuur ons jouw nieuwstips naar [email protected]

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via https://www.nhnieuws.nl/haarlemmermeer

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]