Ga naar Content

Gerelateerde videos

NH Airtime: De eerste vlucht met KLM's Premium Comfort

KLM heeft voor het eerst gevlogen met de nieuwe Premium Comfort Class, een tussenklasse die luxer is dan economy, maar lang niet zo chique als business. De stoelen zijn breder, er is meer beenruimte, er zijn voetensteuntjes en de leuning kan verder naar achteren, in vergelijking met de standaardstoelen in de economy class. De eerste vlucht met de nieuwe zitplaatsen was naar New York's JFK Airport.

Een KLM-Boeing 787-10 Dreamliner van KLM op Schiphol - Foto: NH Nieuws / Doron Sajet

KLM pompte miljoenen in de ontwikkeling en bouw van de Premium Comfort Class. Niksdoen was geen optie, want veel van KLM's concurrenten én partners hebben al een soortgelijke klasse. Om te voorkomen dat klanten KLM links laten liggen, is er gekozen voor de dure investering in de nieuwe tussenklasse.

Het bovenstaand afgebeelde vliegtuig, een Boeing 787-10 Dreamliner, was het eerste toestel waarin de Premium Comfort is gebouwd. De stoelen komen in alle Boeing 787's en 777's van KLM. De Airbus A330-vloot, alle Boeing 737's en Embraer-vliegtuigen worden niet voorzien van Premium Comfort.

Nieuwe Business Class

De Boeing 777-200's en -300's zullen elk wat langer in hangaar moeten staan voor de ombouwwerkzaamheden: die vliegtuigen krijgen ook een geüpdate versie van de business-klasse.

Twee keer zo duur

Volgens KLM moeten klanten van Premium Comfort rekenen op ticketprijzen die ongeveer twee keer zoveel zijn als een economy-ticket. Er wordt niet alleen extra betaald voor meer luxe en comfort, KLM moet ook het verlies compenseren vanwege het verwijderen van tientallen economy-stoelen die moeten wijken voor de premium-zitplaatsen.

Op het Youtube-kanaal van NH Airtime vind je alle voorgaande uitzendingen en langere uploads van nieuwe vliegtuigen, airlines en lounges op Schiphol. NH Airtime wordt voortaan iedere eerste en derde woensdag van de maand op het televisiekanaal van NH uitgezonden, om 17.20 uur (met herhalingen tot en met de volgende avond).

Meer nieuws over Schiphol
📰 Al het nieuws over Schiphol vind je op nhnieuws.nl/schiphol 
💬 Tips over Schiphol- en luchtvaartverhalen zijn welkom op [email protected]
@
Volg luchtvaartverslaggever Doron Sajet op twitter

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]