Ga naar Content

Demonstratie op de Dam tegen de overheid

Op de Dam waren vandaag honderden demonstranten aanwezig voor een manifestatie tegen het kabinet van premier Rutte en het beleid dat wordt gevoerd in Nederland. Zo'n 6.000 mensen kwamen op de demonstratie af.

De demonstratie werd georganiseerd door Michel Reijinga, van Samen voor Nederland. Reijinga organiseerde onder de naam Nederland in Verzet vaker demonstraties het afgelopen jaar, tegen bijvoorbeeld de coronamaatregelen. Op de Dam waren veel omgekeerde Nederlandse vlaggen aanwezig, het symbool van het boerenprotest. De demonstranten uitten hun ongenoegen over immigratie, het stikstofbeleid en tal van andere zaken

De demonstratie begon om 12.00 uur op de Dam. Daar spraken onder andere Gideon van Meijeren van Forum voor Democratie, Wybren van Haga van Belang van Nederland en Willem Engel van Viruswaarheid. Daarna liepen de demonstranten ongeveer twee uur door de stad: over de Nieuwezijds Voorburgwal, de Vijzelstraat en het Museumplein.

Eén aanhouding

De demonstratie eindigde rond 16.00 uur. Eén man is aangehouden omdat hij een bord met daarop een hakenkruis bij zich had. Volgens een woordvoerder van burgemeester Femke Halsema waren er verder geen ongeregeldheden tijdens de demonstratie.

Demonstratie op de Dam 2 - NH Nieuws

Demonstratie op de Dam - NH Nieuws

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Amsterdam?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]