Ga naar Content

Zandvoort stroomt opnieuw vol: drukke treinen, oranje shirtjes en blije gezichten

Bezoekers en fans verzamelen zich al vroeg op stations voor de derde dag van de Dutch Grand Prix, de dag van de Formule 1-race. Oranje shirtjes en blije gezichten stappen vol goede moed de treinen in. "Een prachtig mooie dag, die niet kan tegenvallen. Mooi weer, goede sfeer en met Max kan het niet beter!", vertelt een opgetogen treinreiziger in de trein vanaf Alkmaar naar Amsterdam Centraal deze morgen aan NH Nieuws. 

Foto: NH Nieuws

Groepen bezoekers pakken vanmorgen nog voor zonsopgang de eerste treinen om op tijd in Zandvoort aan te komen. Er worden vandaag ruim 110.000 bezoekers verwacht. Met Max Verstappen op polepositie kijken de fans uit naar deze derde (en laatste) dag van de Formule 1 in Zandvoort. 

"De eerste twee dagen waren al geweldig, ook met de sfeer. Vandaag hebben we er ook weer zin in", vertelt een mannelijke reiziger die drie nachtjes bij vriend slaapt om het spektakel mee te maken. "Eigenlijk komen wij, mijn zoon en ik uit Twente. We hebben altijd gezegd dat we dit één keer in ons leven willen meemaken. En dat kunnen we nu zeggen."

Tekst gaat verder onder video. 

Aankomst Zandvoort Formule 1 - NH Nieuws

Mooi weer

Ook vandaag zal de race onder goede weersomstandigheden plaatsvinden. Met hoge temperaturen, blijft het volgens NH-weerman Jan Visser hoogstwaarschijnlijk droog vandaag.

"Er zou in de loop van de dag een buitje kunnen vallen, aan het eind van de middag. Maar dat is zeer lokaal. Ik verwacht dan ook dat het in het algemeen droog blijft. De temperatuur gaat weer fors omhoog. In de meeste plaatsen in de provincie 26 à 27 graden."

Download de app

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app.

Download on the App StoreOntdek het op Google Play