Ga naar Content

Zandvoort ontwaakt voor tweede dag Formule 1: "Lange rit, hoop dat Max pole pakt"

Zandvoort wordt wakker voor dag 2 van de Dutch Grand Prix. De kwalificatie begint pas om 15.00 uur, maar het was al vroeg druk op de boulevard. Op de stations waar treinen richting Zandvoort rijden, staan lange rijen. Eenmaal aangekomen in Zandvoort, is er genoeg te doen en zit de sfeer er goed in.   

Zandvoort wordt wakker met een stralende ochtendzon - Foto:

Duizenden fans waren vanochtend al vroeg op de been. Een bezoeker met kaarten voor alledrie de dagen, wil niets missen van het evenement. "Je moet het uiterste eruit halen, voor je het weet is het weer voorbij. Er is buiten de races om genoeg te doen: je kunt bijvoorbeeld filmpjes maken met de beker in je handen. We vermaken ons prima."

tekst loopt door 

Bezoekers klaar voor nieuwe Formule 1-dag - NH Nieuws

Het was gisteravond nog lang gezellig in Zandvoort, met name in de Haltestraat was het erg druk. Voor sommige mensen was het dan ook een erg korte nacht. "De sfeer in het dorp was top gisteravond. Vorig jaar was het allemaal nog een beetje minimaal, vanwege corona. Maar dit jaar gaat het dak er echt af."

"Je moet het uiterste eruit halen, want voordat je het weet is het weekend weer voorbij"

Bezoeker zandvoort

Ook vandaag rijdt de NS met een aangepaste dienstregeling. Elk uur rijden er 12 treinen van Amsterdam naar Zandvoort en omgekeerd. Het was vroeg in de ochtend al druk op station Amsterdam Sloterdijk. Er vormden zich lange wachtrijen voor de treinen naar Zandvoort. Omdat de kwalificatie pas om 15.00 uur begint, verwacht de NS dat het nog lang druk blijft op de stations en in de treinen. 

Op station Amsterdam Sloterdijk waren oranje F1-fans al vroeg op de been - Foto: NH Nieuws

De vrije training van gisteren verliep voor Max Verstappen niet helemaal volgens plan. Hij zette bij de tweede training de achtste tijd neer. Bij de eerste training kon hij niet finishen, door een kapotte versnellingsbak. 

Bezoekers van Zandvoort kijken daarom ook gespannen naar de kwalificatie van vandaag. Een bezoeker uit Terneuzen hoopt dat Max het goed doet vandaag. "We hadden vanochtend de trein van 6.45 uur uit Goes en we moesten om 5.00 uur op. Het is voor ons een erg lange rit, dus dan hoop je wel dat Max pole position pakt vandaag". 

"We zijn al vanaf vijf uur 's ochtends op pad, dus hopelijk wordt het een goede dag voor Max"

f1-fan uit terneuzen

Niet iedereen gelooft dat Max en Red Bull vandaag voor het hoogste resultaat gaan. "Ik denk niet dat ze voor pole position gaan vandaag. Ik heb er wel vertrouwen in, want ik denk dat Max net als vorig jaar morgen van een achterstandspositie weer eerste wordt. Inhalen op dit circuit is moeilijk, maar voor Max is niets te moeilijk".  

Lees ook

Volg het Formule 1-circus via NH Nieuws!

📱 Check onze app en site voor het laatste nieuws uit Zandvoort en omgeving

📻 Luister dit weekend naar NH Radio voor onze speciale Formule 1-programmering, met daarin veel nieuws, boeiende gesprekken en live-updates. 

📺 Vanaf vrijdagochtend extra nieuwsuitzendingen op televisie: Zandvoort Update

Meer nieuws uit Haarlem en omstreken? 

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en omgeving. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Haarlem.

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]