Ga naar Content

Fans genieten van eerste Formule 1-dag: "Topsfeertje op Zandvoort"

De eerste Formule 1-dag is een succes, als je het de bezoekers vraagt. Tienduizenden mensen kwamen op de races af en lopen zeer tevreden Zandvoort in. De sfeer was 'top' en 'Max heeft goed gereden'. Ook burgemeester Moolenburgh kijkt tevreden terug. 

Einde van de eerste Formule 1-dag - NH Nieuws

"Jammer dat Max achterstaat, maar toch goed gereden", zo luidt het verslag van een jonge fan uit Limburg. Hij is erg positief over zijn bezoek, mede door de crashes die hij live heeft kunnen meemaken. 

Ook de andere bezoekers zijn enthousiast. "Topsfeertje op Zandvoort, altijd goed", meldt de een, "Super, iedereen komt voor een gezellige dag uit", meldt de ander. 

Een man uit Noordwijk kijkt terug op een memorabele dag: "Ik ben al heel lang formule 1 fan en dat je ze nu in de achtertuin hebt, dat is echt geweldig." Voor hem blijft het bij deze ene racedag, de tickets zijn helaas erg prijzig.

"Heel veel mensen zijn met de trein, met de fiets of lopend. Het werkt."

Burgemeester Moolenburgh

Ook burgemeester Moolenburgh kijkt tevreden terug op vandaag.  "Het is een mooie dag, een gemoedelijke dag", zegt hij tegen de NOS. "Ik zie heel veel blije gezichten van mensen die weer naar huis gaan. De in- en uitstroom lijkt goed te verlopen. Heel veel mensen zijn met de trein, met de fiets of lopend. Het werkt."

Vliegshow

Speciaal op deze eerste dag was de vliegshow. Vier vliegtuigen duikelden op en over elkaar, boven de zee. Bekijk hieronder delen uit de show.

Vliegshow in Zandvoort - NH Nieuws

Volg het Formule 1-circus via NH Nieuws!

📱 Check onze app en site voor het laatste nieuws uit Zandvoort en omgeving

📻 Luister dit weekend naar NH Radio voor onze speciale Formule 1-programmering, met daarin veel nieuws, boeiende gesprekken en live-updates. 

📺 Vanaf vrijdagochtend extra nieuwsuitzendingen op televisie: Zandvoort Update

Meer nieuws uit Haarlem en omstreken? 

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en omgeving. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Haarlem.

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]