Ga naar Content

Kortebaandraverij in eigen 'achtertuin': Heemskerkse Krista doet mee om te winnen

Na twee jaar kan het weer: de kortebaandraverij in Heemskerk. Van alle Heemskerkers die hebben uitgekeken naar de kortebaandraverij, staat pikeur Krista Timmer misschien nog wel het meest te trappelen. De draverij van aanstaande donderdag is namelijk in haar 'achtertuin.'

Hemelsbreed nog geen kilometer verwijderd van haar huis, staat ze aan de start van 'haar wedstrijd.' Dat is bijzonder. Toch wil Krista zich niet teveel laten afleiden door dat sentiment. Ze staat aan de start om te winnen, en dat zal moeilijk genoeg zijn. Ze heeft zelf niet de beschikking over paarden die kansrijk zijn. Krista rijdt met paarden die iemand anders traint en die ze dus niet goed kent. Maar dat wil niet zeggen dat ze kansloos is. "Dat ben je pas als je niet aan de start staat", zegt ze nuchter. "Je moet een beetje geluk hebben met de loting."

Krista Timmer is een bekende verschijning in Heemskerk. Behalve van de paarden, kennen de mensen haar van haar werk bij een lokaal tankstation. "De paarden zijn mijn leven. Maar dat leven gaat natuurlijk niet vanzelf. Dankzij mijn werk kan ik mijn passie bekostigen. Ik vind het trouwens wel erg leuk werk. Ik spreek heel veel mensen."

Die mensen staan donderdag allemaal op de Marquettelaan om haar aan te moedigen. Extra druk geeft het haar niet. "Ik doe mijn best en zie wel waar het schip strandt."

Lees ook

Meer nieuws uit de IJmond?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit de IJmond. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/IJmond

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]