Ga naar Content

De Peiling: 95 miljoen voor een voetballer is gekkenwerk

Antony verruilt Ajax definitief voor Manchester United. De club uit Amsterdam ontvangt maar liefst 95 miljoen euro voor de 22-jarige Braziliaan en is daarmee de duurste uitgaande transfer van een Eredivisieclub ooit. Door bonussen kan het transferbedrag nog oplopen naar 100 miljoen euro. Is het logisch dat dit soort bedragen rond gaan in de voetballerij? Of is zo'n bedrag eigenlijk absurd voor een sporter?

Foto: Pro Shots / Jasper Ruhe

Ajax bevestigde dinsdag dat spits Antony vertrekt naar de Engelse club van oud Ajax-trainer Erik ten Hag. De Amsterdammers krijgen minimaal 95 miljoen euro voor de Braziliaan, die een contract tot 2027 tekent bij de Premier League-club. Het is de duurste transfer ooit in de Nederlandse eredivisie.

Dat record stond op naam van Frenkie de Jong. Hij ging in juli 2019 van Ajax naar FC Barcelona voor 86 miljoen euro. Dat is net iets meer dan de 85,5 miljoen euro die Juventus in dat jaar neertelde voor verdediger Matthijs de Ligt. Lisandro Martínez staat op plek vier van duurste uitgaande transfers in de Eredivisie. De Argentijnse verdediger maakte deze zomer de overstap van Ajax naar Manchester United voor 57 miljoen euro.

222 miljoen euro

Op de internationale lijst met duurste transfers ooit staat Antony op de dertiende plaats. De transfer van Neymar van FC Barcelona naar Paris Saint-Germain voor 222 miljoen euro staat al vijf jaar boven aan de lijst.

Op NH Radio hoor je De Peiling tussen 16:00 en 17:00 uur tijdens Spitstijd.
Bel of Whatsapp 088-8505152 als je mee wilt praten. Online reageren doe je op de Facebookpagina van NH Nieuws. Geen Facebook maar wel een mening? Mail dan naar [email protected].

Lees ook