Ga naar Content

Drukke avondspits in en rondom Amsterdam door treinstaking

Weggebruikers hebben te maken met een drukke avondspits in Amsterdam. Volgens de ANWB is het drukker dan normaal op de weg, waarschijnlijk doordat mensen de auto pakken vanwege de staking van het NS-personeel. Sommige Connexxion-bussen zitten zo vol dat ze passagiers op de haltes moeten laten staan.

Rond 18.00 uur stonden er rond Amsterdam files op de A10 West, A10 Zuid, A4 en de A9. Volgens de ANWB heeft het niet alleen te maken met een aantal ongelukken, maar vooral doordat er veel meer auto's op de weg zijn dan gebruikelijk.

700 kilometer file

"Op het hoogtepunt stond er door heel Nederland in totaal bijna 700 kilometer file. Dat is bijna twee keer zo druk dan normaal", aldus een woordvoerder. Weggebruikers hadden vanochtend ook al te maken met een drukke ochtendspits.

Op de bushalte bij Amstelveenseweg hopen reizigers zich op. Connexxion-bussen richting Haarlem zitten zo vol dat zij op de halte geen nieuwe passagiers mee kunnen nemen. Sommigen proberen met briefjes een rit te krijgen van passerende auto's.

Foto: ANWB

💬 Wil je niets missen uit Amsterdam?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]