Ga naar Content
Noord-Holland

Liveblog: Ook morgen geen treinen, behalve tussen Amsterdam en Schiphol

29 augustus 2022, 16.00 uur · Aangepast 29 augustus 2022, 16.48 uur
Door: Redactie · Foto: NH Gooi / Lisanne Snelder

Door een staking van het NS-personeel rijden er vandaag geen treinen in nagenoeg de hele provincie. Het treinpersoneel legt het werk neer omdat ze staken voor betere cao-afspraken. Volg alle updates hier in het liveblog.

29 augustus 2022, 16.42 uur

Staking Midden-Nederland heeft effect op het hele land

De vierde dag van de aangekondigde estafettestaking richt zich op Midden-Nederland. Omdat dit gebied zo centraal ligt en de dagelijkse coördinatie van personeel en treinen hier wordt geregeld heeft dit effect op het treinverkeer in het hele land. 

29 augustus 2022, 14.25 uur

"Op de app ging hij wel"

29 augustus 2022, 13.17 uur

Toeristen op Schiphol verrast door staking

Verschillende toeristen op Schiphol waren vanmorgen niet op de hoogte van de stakingen. Een vrouw uit Australië kocht zelfs kaartjes voor ze erachter kwam dat de treinen niet reden. Twee Britse vrouwen laten weten behoorlijk te balen: "Dan maar een coffeeshop opzoeken."

Toeristen op Schiphol verrast door NS-staking - NH Nieuws / Doron Sajet

29 augustus 2022, 11.57 uur

West-Friese stations liggen er verlaten bij

29 augustus 2022, 10.32 uur

Reizigers toch verrast door staking

Ondanks dat de staking van NS-personeel ruim van tevoren was aangekondigd, hebben een paar reizigers zich toch laten verrassen op het busstation in Alkmaar. "Ik kom vandaag niet werken", vertelt een binnenvaartschipper bijvoorbeeld aan zijn baas aan de telefoon. Zijn collega moet nu wat langer blijven. 

29 augustus 2022, 10.17 uur

Reizigers op Schiphol in de war over staking

Op Schiphol is het vooralsnog rustig, al lopen er wel wat verdwaalde reizigers rond die niet weten dat ze vandaag niet met de trein naar Amsterdam kunnen. Zo ook deze reiziger vanuit Australië, die het papiertje op de ticketautomaten niet had gezien. 

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

29 augustus 2022, 10.15 uur

Stations Haarlemmermeer bereikbaar, houd rekening met vertragingen

Hoewel de estafettestaking van treinpersoneel vandaag in Noord-Holland is, is Haarlemmermeer per trein nog bereikbaar. De sprinter naar Hoofddorp rijdt gewoon en ook naar Schiphol gaan op dit moment treinen. Niet alle treinen in de regio rijden hun normale dienstregeling. 

29 augustus 2022, 09.26 uur

Geen treinen vanuit Alkmaar

Vanaf station Alkmaar vertrekken zo goed als geen treinen, ziet radioverslaggever Samanta de Groot. Bij de bushalte is het een stuk drukker. 

Foto: NH Nieuws / Samanta de Groot