Ga naar Content

Veel speelsters vertrokken bij VOC, maar De Haze gaat voor kampioenschap

Voorafgaand aan het nieuwe handbalseizoen is het altijd weer de vraag hoe de vier Noord-Hollandse damesploegen in de eredivisie uit de zomerstop zijn gekomen. Welke mutaties hebben er plaatsgevonden en wat zijn de doelstellingen? Vandaag aandacht voor VOC uit Amsterdam. 

Rachel de Haze over het nieuwe seizoen van VOC - Orange Pictures

VOC verloor vorig seizoen, na een best-of-three, de finale van Venlo. Toch is de doelstelling voor de Amsterdammers ongewijzigd. "We moeten ons niet verschuilen en gewoon weer vol voor het kampioenschap gaan, vertelt een realistische VOC-coach Rachel de Haze. 

Aanwinsten

VOC verwelkomde deze zomer vijf nieuwe speelsters. Jill Kooy is misschien wel de grootste aanwinst. "Ze heeft ervaring opgedaan in het buitenland (SU Neckarsulm red.). Daar kunnen de jonge meiden uit onze ploeg veel van gaan leren." Naast Kooy is ook Romé Steverink een welkome versterking voor de handbalploeg uit de hoofdstad.

"Het zal veel energie kosten om het niveau van vorig seizoen aan te tikken.''

VOC-trainer Rachel de haze

Buitenlandse competities 

Ondanks de nieuwe aanwinsten denkt De Haze wel dat haar ploeg een stapje terug heeft moeten doen. "Veel basisspeelsters van afgelopen seizoen zijn nu vertrokken. We moeten dit met nieuwe meiden opvangen. Het zal veel energie kosten om het niveau van vorig seizoen aan te tikken.''

Routinier Michelle Goos is gestopt. Kim Molenaar (Kobenhavn Handbold), Pipy Wolfs (Elche) en Lynn Kuipers (TSV Bayer 04 Leverkusen) zijn een buitenlandse uitdaging aangegaan. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke zondag van 17.00-19.00 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Kijk elke vrijdag om 17.10 uur op tv naar onze voetbal talkshow de Aftrap
  • NH Sport keert maandag 29 augustus om 17.10 uur weer terug op tv
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52