Platje trefzeker bij winnend AFC; Volendammer Vlak mist voor Kon. HFC strafschop tegen dorpsgenoten

In de tweede divisie heeft Jong FC Volendam vandaag voor een kleine stunt gezorgd door met 1-0 te winnen van Koninklijke HFC. AFC maakte tegen het sterke IJsselmeervogels geen fout en boekte in Amsterdam een 3-0 zege.

Melvin Platje scoorde twee keer namens AFC tegen IJsselmeervogels - Foto: Orange Pictures

AFC - IJsselmeervogels

Bij AFC was Melvin Platje de gevierde man. De spits, die vorig seizoen nog voor Bhayangkara FC speelde in Indonesië, was in de achttiende minuut voor het eerst trefzeker dankzij een fraai afstandsschot. Na de rust verdubbelde Raily Ignacio de score op Sportpark Goed Genoeg. Tien minuten voor tijd mocht Platje aanleggen vanaf elf meter voor zijn tweede van het duel. De 33-jarige oud-speler van FC Volendam en Telstar deed dit feilloos en bracht zo de eindstand op 3-0.

Het betekende voor AFC de eerste overwinning van het seizoen nadat er in de eerste speelronde werd verloren van De Treffers.

Volendammer Gerry Vlak neemt een strafschop namens Kon. HFC - Foto: Orange Pictures

Jong FC Volendam - Koninklijke HFC

Bij Jong FC Volendam tegen Koninklijke HFC was er een hoofdrol weggelegd voor Volendammer Gerry Vlak. De broer van Jari (FC Emmen) en Dion (Spakenburg) mocht na ruim een half uur aanleggen voor een strafschop nadat spits Sietse Brandsma werd gevloerd. Gerry, de oudste van de drie Volendamse broers, wist het buitenkansje in zijn oude stadion echter niet te verzilveren doordat Kayne van Oevelen de inzet keerde.

Verrassing

Koninklijke HFC kreeg op slag van rust nog een grote mogelijkheid op de 1-0, maar de inzet van André Morgan belandde op de paal. Ook in de tweede helft bleven de Haarlemmers de bovenliggende partij. Desondanks waren het toch de talenten uit Volendam die uiteindelijk met de overwinning aan de haal gingen. Invaller Quincy Hoeve zorgde uiteindelijk voor de voorsprong voor de ploeg van Kiki Musampa.

In de slotfase kreeg Rovien Ostiana aan de kant van FC Volendam nog een rode kaart. Koninklijke HFC kon echter geen vuist meer maken en liep zo tegen een verrassende nederlaag aan. Het betekende voor de ploeg van Gertjan Tamerus de eerste nederlaag van het seizoen nadat er in de eerste speelronde werd gewonnen van SV Spakenburg.

OFC pakt eerste punt

OFC pakte het eerste punt van het seizoen. In de tweede speelronde van de competitie kwam TEC uit Tiel op bezoek in Oostzaan. Beide teams kwamen na negentig minuten voetballen niet verder dan een 2-2 gelijkspel. Maxwell Frimpong en Niels Butter waren de doelpuntenmakers voor de ploeg van trainer Pieter Mulders.