Ga naar Content

HCAW verslaat Amsterdam en gaat voor het eerst sinds 2005 naar Holland Series

Groot feest in Bussum nadat de honkballers van HCAW zich sinds 2005 weer hebben weten te plaatsen voor de Holland Series, de finale om het landskampioenschap. HCAW won in de best-of-five serie tegen Amsterdam Pirates vandaag de vierde wedstrijd met 3-1 en is met nog één duel niet meer in te halen door de provinciegenoot. 

HCAW viert feest na het behalen van de Holland Series - Foto: NH Sport / Martijn Kramer

"Geweldig man. Wij hebben gestreden. Om de regerend landskampioen Amsterdam Pirates te verslaan moet je echt meer dan je best doen. Ik ben super trots op die jongens", sprak een stralende HCAW-coach Danny Rombley na afloop.

Tekst loopt door onder video

HCAW-coach Danny Rombley na behalen Holland Series: "Dit voelt geweldig" - NH Nieuws

HCAW kwam al in de eerste slagbeurt op voorsprong nadat Victor Draijer binnen kwam dankzij een dubbele honkslag van Kevin Dirksen. In de gelijkmakende derde inning verdubbelde de ploeg van coach Danny Rombley de score. Regerend landskampioen Amsterdam bracht in de vijfde inning de score terug tot 2-1, maar een home-run van Victor Draijer in de achtste inning zorgde uiteindelijk voor de beslissing: 3-1. 

Goede verliezer

"Als je ziet hoe je deze serie aanvallend gepresteerd hebt. Dan denk ik dat HCAW de terechte winnaar is. Zij staan terecht in de Holland Series en deze series zijn ze beter gebleken. Dat is lastig om te voelen, maar dat is honkbal", was het eerlijke commentaar van Amsterdam-coach Ronald Jaarsma.

Tekst loopt door onder video

Amsterdam-coach Ronald Jaarsma na het verlies tegen HCAW - NH Nieuws

Neptunus

Door de overwinning mag HCAW zich voor het eerst in achttien jaar gaan opmaken voor de Holland Series. De laatste keer dat de Bussumers landskampioen werden was nog langer geleden, namelijk in 1998. 

In de Holland Series gaat HCAW uitkomen tegen het Rotterdamse Neptunus. De best-of-seven serie om de landstitel wordt afgewerkt tussen donderdag 8 en zondag 25 september. 

Maandag is er een uitgebreide reportage te zien over de dag van HCAW.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke zondag van 17.00-19.00 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Kijk elke vrijdag om 17.10 uur op tv naar onze voetbal talkshow de Aftrap
  • NH Sport keert maandag 29 augustus om 17.10 uur weer terug op tv
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52