Ga naar Content
Haarlem

Alle seinen op groen voor een fantastisch Formule 1-weekend in Zandvoort

29 augustus 2022, 08.00 uur · Aangepast 29 augustus 2022, 12.01 uur
Door: Redactie · Foto: Pro Shots / Kay Int Veen

Ben je er al klaar voor? Het raceshirt gestreken, de nieuwste cap van je favoriete coureur op je hoofd? En de fiets al helemaal klaar voor de tocht door de duinen op 4 september? Per auto ben je als Formule 1-bezoeker niet welkom in Zandvoort, maar er is mooi nazomers weer voorspeld. Dus de fiets lijkt ook dit jaar weer bij uitstek hét vervoermiddel van en naar het circuit. 

Vorig jaar was het een groot succes om het circuit per stalen ros te bereiken. Ook toen was het weer ideaal voor een fietstocht. De Alkmaarse broers Bert en Ide Nijman dachten de ultieme route te hebben gevonden, namelijk over het strand van IJmuiden naar Zandvoort. "Misschien gaat het bij de branding meevallen", hoopte Bert. "Want daar is het meestal hard zand en dan zijn we lachend de shortcut-route aan het doen. En als het heel erg tegen valt, dan weten we waarom we de enige zijn." 

En in Zandvoort wezen Ans van den Oever en Henny van Duin veel fietsers de juiste route naar het circuit, voordat ze op de doodlopende Ontvanger Schoutenstraat zouden belanden. "Iedereen gaat rechtdoor maar daar heb je hekken en kan je er niet langs." Ze werden ter plekke en later via Facebook hartelijk bedankt voor de vriendelijke hulp. 

De officiële verkeersbegeleider op de rotonde op de Zandvoorterweg in Aerdenhout kreeg nog wel eens een minder vriendelijke opmerking naar zijn hoofd als hij de fietsers van de rijbaan naar het fietspad verwees. Maar hij bleef er vrolijk onder. "Wel op het fietspad blijven, anders haal je Zandvoort niet. En blijven lachen."

Kijk hier hoe de racefans naar Zandvoort fietsten vorig jaar. Tekst ga na de video door. 

Hoe fietsten we vorig jaar naar Zandvoort? - NH Nieuws

Waar vorig jaar door coronamaatregelen het aantal bezoekers nog beperkt moest blijven tot 70 duizend, worden het komend weekend toch echt 110 duizend racefans ontvangen. En dat betekent minder teleurgestelde fans. 

Langs de hekken op Boulevard Barnaart probeerden vorig jaar sommige 'kaartlozen' nog wat van het spektakel mee te krijgen, maar veel meer dan het geluid van de ronkende motoren kregen ze niet. "Je moet een ladder meenemen om het te kunnen zien." En toch was voor de echte racefan zonder kaartje dit de enige plek waar ze het weekend wilden zijn. "Je moet hier gewoon geweest zijn." 

Tekst gaat door na de video. 

Kijkers spieken naar de Formule 1 door het hek - NH Nieuws

En moet je nog even in de stemming komen, kijk dan hieronder de compilatie gemaakt van reportages door verslaggevers van NH Nieuws vorig jaar. Hoe de racewagen van Max Verstappen op de boulevard de sfeer er goed in bracht. Hoe de jongen niet een selfie met Mercedes-teambaas Toto Wolff kon maken, omdat juist op dat moment zijn moeder belde. En hoe de juichende menigte op zondag na de overwinning van Max Verstappen het circuit verliet. 

Herbeleef de Formule 1 op Zandvoort - NH Nieuws

Lees ook

Volg het Formule 1-circus via NH Nieuws!

📱 Check onze app en site voor het laatste nieuws uit Zandvoort en omgeving

📻 Luister dit weekend naar NH Radio voor onze speciale Formule 1-programmering, met daarin veel nieuws, boeiende gesprekken en live-updates. 

📺 Vanaf vrijdagochtend extra nieuwsuitzendingen op televisie: Zandvoort Update

Meer nieuws uit Haarlem en omstreken? 

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en omgeving. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Haarlem.

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]