Ga naar Content

Nick en Simon stoppen ermee, duo bevestigt breuk

De Volendamse Nick Schilder en Simon Keizer stoppen begin volgend jaar na 17 jaar als het muzikale duo Nick & Simon. Beiden willen meer aandacht besteden aan hun 'individuele creativiteit', een gekoesterde wens van beide muzikanten. Voordat ze definitief stoppen komt er nog een afscheidstournee, onder meer in Alkmaar. Of er ook een concert komt in Volendam is nog niet bekend.

Foto: NH Nieuws / Donovan Pereira

Het is niet helemaal een schok dat de twee besloten hebben uit elkaar te gaan. De afgelopen maanden was het duo al veel in het nieuws. Zo zouden ze beiden bezig zijn met een solocarrière en ook hadden ze nauwelijks meer interactie met elkaar tijdens tv-opnames.

Afscheidstournee en verzamelalbum

Onder de naam 'Nu Of Ooit' zullen Nick & Simon een aantal afscheidsconcerten geven. Op 24 maart is dat in Alkmaar. In oktober vershcijnt een verzamel-cd met daarop een overzicht van alle hitsingles door de jaren heen.

Het duo Nick & Simon

In 2006 kreeg het Volendamse duo voor het eerst bekendheid met singles als Kijk Omhoog, Pak Maar M'n Hand en Rosanne. Tien van hun albums haalden de bovenste plek in de Album Top 100, zes van hun albums kregen een platina status. Dat wil zeggen dat ze minstens 40.000 keer verkocht werden.

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Zaanstreek-Waterland?

Taalfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]