Ga naar Content

Liedjes van Drs. P in stripvorm: een fraai eerbetoon aan de overleden taalvirtuoos

Een stripboek over teksten van de vermaarde liedjesschrijver Drs. P. Je bedenkt het niet, maar Frits Smid uit Beverwijk heeft het gemaakt en heeft er succes mee. De strip over de verschillende liedjes is al aan de derde druk toe.

'De Dodenrit', 'Knolraap en Lof, Schorseneren en Prei' en natuurlijk 'de Veerpont' zijn de bekendste nummers van doctorandus P,  pseudoniem van Heinz Hermann Polzer.

De in 2015 overleden taalvirtuoos was geliefd vanwege zijn originele teksten. Die vervatte hij in aanstekelijke melodiën ('Heen en Weer'). Frits Smid was al jaren bewonderaar, maar de coronacrisis moest er aan te pas komen om zijn plannen werkelijkheid te laten worden. "Toen had ik er eindelijk tijd voor", zegt hij.

Foto: foto: stripboek Frits Smid over teksten drs. P

Smid wist niet exact wat hij van het eindproduct moest vinden, maar recensenten waren lyrisch over zijn strip. "Leuk", zegt hij nuchter over de lovende reacties. "Misschien dat er zelfs een vierde druk komt. Dat zou mooi zijn."

En een fraai eerbetoon aan Drs. P, die het zelf niet meer kan lezen. Smid: "Wat hij ervan gevonden zou hebben? Hij heeft zelf ook strips gemaakt, dus ik denk dat hij het wel had kunnen waarderen."   

Meer nieuws uit de IJmond?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit de IJmond. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/IJmond

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]