Ga naar Content

Paar uur na zwemwedstrijd, ligt IJmuidenaar Klaas met herseninfarct in ziekenhuis

Voor Klaas van Beek uit IJmuiden is het allemaal nog niet te bevatten. Zaterdag deed hij mee aan zwemwedstrijd de Scheldebeker in Zeeland. Hij won de wedstrijd over ongeveer zes kilometer in open water, maar een paar uur daarna kreeg hij op weg naar huis een herseninfarct. In plaats van op een feestje thuis in IJmuiden belandde hij in het ziekenhuis waar hij nu aan het herstellen is.

Foto: Omroep Zeeland

Klaas was nog maar net weg van de wedstrijd toen het misging bij de tolpoortjes van de Westerscheldetunnel. "Bij het betalen raakte ik de controle kwijt over mijn linkerzijde, maar ben gewoon doorgereden en ik ben even later uit de bocht gevlogen", vertelt hij in het Omroep Zeeland-programma Zeeland wordt Wakker.

Klaas kon zijn auto nog zelf tot stilstand brengen in de berm en hier kwam hij erachter dat hij niet meer kon bewegen. Iemand die toevallig achter hem reed was zelf dokter en heeft een ambulance gebeld.

"Ik doe niet aan alcohol, drugs en dat soort shit en dan is het heel vreemd als je lichaam je in de steek laat"

Klaas van beek

Tijdens een controle in het dichtstbijzijnde ziekenhuis bleek dat Klaas geopereerd moest worden, waarna hij naar het Erasmus MC in Rotterdam is gebracht. Hij ligt hier nog steeds, maar het gaat inmiddels al een stuk beter. "Zondag had ik nog moeite met dingen vastpakken met mijn linkerhand, maar inmiddels gaat dat wel weer beter."

Teleurstelling

De sportman is op dit moment vooral teleurgesteld in zijn lichaam. "Ik doe niet aan alcohol, drugs en dat soort shit en dan is het heel vreemd als je lichaam je in de steek laat", vertelt hij vanuit zijn ziekenhuisbed aan de Zeeuwse omroep. "Dat is een teleurstelling en daar word je verdrietig van. Maar gelukkig kan ik weer gewoon praten en lopen. Wat doe je eraan?"

Op dit moment wordt in het ziekenhuis onderzoek gedaan naar de oorzaak van het herseninfarct. Het zou volgens Klaas mogelijk een aangeboren afwijking kunnen zijn. Of er een link is tussen de inspannende zwemwedstrijd en zijn infarct is lastig te zeggen. "Ik heb wel zwaardere dingen meegemaakt." Vanmiddag wordt bekeken hoe lang Van Beek nog in het ziekenhuis moet blijven, "met een beetje mazzel mag ik naar huis of naar een revalidatiecentrum dichter bij huis."

De Scheldebeker is de zeezwemtocht van Vlissingen naar Breskens. De eerste Scheldebeker werd in 1930 gezwommen. De tocht over de Westerschelde is ongeveer zes kilometer. De organisatie hoopt om de vijf jaar een editie te kunnen organiseren.

Meer nieuws uit de IJmond?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit de IJmond. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/IJmond

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]