Ga naar Content

Bedrijf gooit het over andere boeg om vacature te vullen: een jaar lang gratis bier

Om de krapte op de arbeidsmarkt tegen te gaan, lijken bedrijven steeds creatiever te worden. Zo ook een timmerbedrijf uit Zwaag, dat wel een héél ludiek lokkertje heeft bedacht om de vacature voor timmerman in te vullen. Want wie tekent, krijgt een jaar lang gratis bier.

Foto ter illustratie - Foto: Pixabay

Het timmermansbedrijf uit Zwaag zoekt inmiddels al meer dan een jaar naar een ervaren timmerman, maar vond tot op heden geen geschikte kandidaat. "Daarom besloten we drie maanden geleden een mediabureau in te schakelen", vertelt Koen aan NH Nieuws, die het bedrijf inschakelde. "Je moet natuurlijk een beetje ludiek zijn en daar heeft het bureau ons bij geholpen."

Eerste sollicitanten

Koen laat weten dat de tactiek van het bedrijf al effect heeft. "Toevallig kregen we vorige week onze eerste aanmelding binnen en vanmorgen heeft er iemand anders al gebeld voor de vacature."

Volgende week staan de eerste gesprekken gepland. Het bedrijf hoopt dan ook dat er serieuze vakmensen tussen zitten.

"Het geeft natuurlijk niet als je geen zin hebt in bier", grapt Koen. "We zijn flexibel en kunnen ook overschakelen naar wijn of cola." Dat er eindelijk weer schot in de zaak lijkt te zitten, stemt het timmermansbedrijf tevreden.

Dit is een bericht van de gemeenschappelijke Westfriese nieuwsredactie

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit West-Friesland. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📧 Stuur ons jouw tips op via [email protected] of app ons via 06-23405405
✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]