Ga naar Content

Burgemeester Streng legt vanwege gezondheidsklachten opnieuw zijn taken neer in Medemblik

Burgemeester Frank Streng van Medemblik legt vanwege gezondheidsklachten voor langere tijd zijn werk neer. Bij hem werd onlangs zenuwpijn geconstateerd dat ernstige pijnklachten met zich meebrengt. Het is niet voor het eerst dat de burgemeester tijdelijk stopt met werken. 

Foto: Gemeente Medemblik

Eind vorig jaar lag hij er ook bijna twee maanden uit door problemen met zijn gezondheid, en ging hij in februari weer aan het werk. Of er nu sprake is van dezelfde klachten is onduidelijk. Bij de burgemeester is intercostale neuralgie (zenuwpijn) vastgesteld. Verder onderzoek en behandeling is daarvoor noodzakelijk. 

Frank Streng hoopt dat de behandelingen aanslaan en dat hij over enkele maanden 'met veel enthousiasme en energie zijn werkzaamheden kan hervatten', zo laat de gemeente in een persbericht weten.

Opvolging onduidelijk

Vorig jaar werd hij tijdelijk vervangen door toenmalig wethouder en loco-burgemeester Harry Nederpelt. Hoe het nu verder gaat is nog onduidelijk. Naar verwachting zal Commissaris van de Koning Arthur van Dijk op korte termijn met de fractievoorzitters in gesprek gaan over de ontstane situatie. 

Dit is een bericht van de gemeenschappelijke Westfriese nieuwsredactie

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit West-Friesland. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📧 Stuur ons jouw tips op via [email protected] of app ons via 06-23405405
✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]