Start van hoofdcontent

DEN HELDER

nl

Echte liefde: Marco werd Melissa en trouwt nu opnieuw met haar vrouw

23 augustus 2022, 08.02 uur · Aangepast 23 augustus 2022, 14.45 uur · Door Kelly Blok

De Helderse Marco Mooij is pas twaalf jaar als hij merkt dat hij in het verkeerde lichaam is geboren. Hij is bang voor de reacties, dus verzwijgt zijn gevoelens. Maar in 2019 kan hij zo niet langer leven; Marco wordt Melissa en vertelt het aan haar vrouw Carin. Ze is bang dat hun huwelijk hierdoor voorbij is, maar Carin wijkt geen moment van haar zij. Nu trouwt het stel na negentien jaar opnieuw, als vrouw en vrouw. 

Melissa en Carin geven elkaar opnieuw het jawoord - Foto: NH Nieuws

Het liefdesverhaal van Melissa en Carin Mooij lijkt bijna op een sprookje. De liefde voor elkaar is zo puur, dat niks hun huwelijk kapot kan maken. Zelfs niet als Melissa, toen nog Marco, het traject aan wilde gaan om volledig vrouw te kunnen worden. Ze was bang alles kwijt te raken door deze beslissing, maar Carin dacht daar anders over. "Dat is einde huwelijk was mijn eerste gedachte, maar dat bleek allemaal niet zo te zijn gelukkig", vertelt Melissa. 

Toch was het voor Carin wel even schrikken. Ze wist dat Melissa het fijn vond om in haar vrije tijd in dameskleding rond te lopen, maar zocht daar verder niet veel achter. "Ze dacht ik het leuk vond om als dragqueen mezelf te verkleden", vertelt Melissa. 

Maar Melissa koos er al snel bewust voor om volledig in transitie te gaan. Hormonen slikken en in 2023 een geslachtsveranderende operatie. De vrouwelijke vormen worden inmiddels al meer zichtbaar, er is geen baardhaar meer te zien en haar stem is een stuk hoger. Hierdoor voelt ze zich al echt een vrouw.

"We zijn 75 tot 80 procent van onze vrienden kwijtgeraakt"

Melissa mooij

Vrienden verloren

Sinds het begin van Melissa's transitie is ze een hoop vrienden kwijtgeraakt. "Zelfs mensen die ik al dertig jaar kende en die haakten toch af", zegt Melissa. Ze is sindsdien vaak gekwetst en kon niet meer op iedereen rekenen. "We zijn 75 tot 80 procent van onze vrienden kwijtgeraakt", vertelt ze zichtbaar geëmotioneerd.

Melissa heeft inmiddels kunnen leren omgaan met al die teleurstellingen. "Mensen die niet kunnen omgaan met mijn beslissing hebben pech", vertelt ze. 

Opnieuw trouwen

Gelukkig kan Melissa nog altijd volledig rekenen op de steun van haar vrouw Carin. Maar de cirkel is volgens het stel pas echt rond als ze opnieuw, maar dan als vrouw en vrouw, in het huwelijksbootje stappen. Op de dag dat ze negentien jaar getrouwd zijn, beloven ze elkaar dan ook opnieuw de eeuwige trouw. 

Tekst gaat door onder de video

Melissa en Carin stapten opnieuw met elkaar in het huwelijksbootje - NH Nieuws

Emotioneel 

Rond het muziekkoepeltje, de plek waar Melissa en Carin elkaar het jawoord geven, staat een grote groep vrienden en familie de plechtigheid te aanschouwen. "We hadden wel wat mensen verwacht, maar niet zo veel", vertelt Melissa dan ook emotioneel. De tranen vloeiden hevig bij haar toen het stel samen arriveerde en zag wie er allemaal gekomen waren. 

Het zorgt voor veel emoties omdat het voor haar weer duidelijk wordt wie haar echte vrienden zijn. Samen met hen heeft het echtpaar een onvergetelijke dag beleefd. "Ik mag eindelijk leven zoals hoe ik me voel."

💬 Wil je niets missen uit de Noordkop?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]