Goud op EK atletiek voor Lisanne de Witte en jarige Lieke Klaver met estafetteploeg

Op de voorlaatste dag van de Europese Kampioenschappen atletiek hebben de Noord-Hollandse Lieke Klaver en Lisanne de Witte de gouden medaille veroverd op de 4x400 meter. Met de ontketende Femke Bol en Eveline Saalberg liep het viertal naar een nieuw Nederlands record: 3 minuten en 20,87 seconden.

Lisanne de Witte (m) neemt het stokje over van Lieke Klaver (r) - Foto: Orange Pictures

Een dag eerder was Klaver op de 200 meter net buiten de medailles geëindigd. De Enkhuizense moest toen genoegen nemen met de vijfde plaats. Op de 400 meter was ze eerder als zesde geëindigd.

In de estaffetteploeg kwam ze als tweede loopster in actie en liep ze, op haar 24e verjaardag, een ijzersterke ronde. Ze gaf het stokje door aan Lisanne de Witte. De atlete uit Heiloo had het lastig, maar gaf in derde positie het stokje over aan Bol die vervolgens Polen en Groot-Brittannië in de laatste ronde inhaalde.

Tekst loopt door onder tweet.

Geen eremetaal bij mannen

De Nederlandse estafettemannen eindigden als vijfde. Groot Brittanië ging met het goud aan de haal . In de finale bestond het team uit Isayah Broers (Amsterdam), Jochem Dobber (Santpoort-Zuid), Liemarvin Bonevacia en Ramsey Angela.