Ga naar Content

Geen paard, maar een pony in de gang hij Heemsteeds zorgcentrum: "Dit is toch geweldig"

Bewoners van zorgcentrum de Slot Tuinen in Heemstede stonden vanmiddag raar te kijken toen er plots twee pony's door de gang liepen. De actie kwam van stichting knuffeldier en werd begeleid door Robine Talboo. "We hebben een poepschep mee"

Paard in de gang - NH Nieuws

Stichting Knuffeldier gaat met vrijwilligers en hun huisdier op bezoek bij bewoners van zorgcentra. "Wij doen dit Noord- en Zuid-Holland, maar we hopen straks door heel Nederland knuffelbezoeken te kunnen regelen", aldus Fons Langemeijer van de stichting.

Ouderen

De ouderen in het zorgcentrum in Heemstede zijn blij verrast. "Ik vind het geweldig", klinkt een van hen. "Ik heb zelf een dierenspeciaalzaak gehad en ben een echte dierenvriend."

Volgens verpleegkundige Romee Olthof is het goed dat de ouderen in contact staan met de dieren. "We zien duidelijk dat de mensen goed reageren op de pony's. Het is voor hen ontzettend fijn dat dit georganiseerd wordt."

Tekst gaat door onder de foto.

Foto: Michael van der Putten/NH Media

De organisatie is bekend met stichting knuffeldier. "Eerder hebben we hier honden en katten gehad dus we vonden het een superleuk initiatief om nu deze pony's binnen te laten", aldus Olthof.

Poep 

Angst dat de dieren gaan poepen op de vloer is er niet. "We hebben een hele mooie poepschep en vuilniszak meegenomen", zegt eigenaar van de pony's Robine Talboo. 

Maar het gebruik van de poepschep bleek niet nodig. De twee pony's hebben de vloer keurig schoon gehouden.

Meer nieuws uit Haarlem e.o.?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en omgeving. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Haarlem.

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]