Ga naar Content

Zonder Bazoer treft AZ een typisch Portugese ploeg

Geen Riechedly Bazoer morgenavond in de selectie van AZ. Dat geldt ook voor Jens Odgaard, Jesper Karlsson en Zinho Vanheusden. Ondanks deze afwezigen is het vertrouwen groot bij AZ voor de play-offs van de Conference League. Tegenstander in Alkmaar is het Portugese Gil Vicente. "Een typisch Portugese ploeg."

Pascal Jansen vindt tegenstander Gil Vicente een typisch Portugese ploeg - NH Nieuws

AZ draait de laatste weken prima. In de competitie won de ploeg van Pascal Jansen twee keer. Eerst versloegen de Alkmaarders in eigen huis Go Ahead Eagles (2-0) en afgelopen weekend pakten ze Sparta in Rotterdam (2-3). En in Europa zette AZ achtereenvolgens Tuzla City en Dundee United op zij.

Reijnders

In al deze wedstrijden stond Tijjani Reijnders steevast in de basis. De afgelopen jaren moest de vaardige middenvelder het vaak doen met invalbeurten. Nu lijkt hij zeker van zijn plek en dat betekent hij morgenavond aan de bak mag tegen deze 'typisch' Portugese ploeg. "Uiteindelijk moeten wij ervoor zorgen dat ze niet eens gaan tijdrekken."

Tekst loopt door onder de video.

Tijjani Reijnders maakt zich geen zorgen om vervelende Portugese trekjes - NH Nieuws

"Aardig niveau"

Als het gaat om de start van het seizoen is Jansen behoorlijk tevreden. Vooral de 7-0 overwinning vorige week thuis tegen Dundee United springt er dan bovenuit. "Toen hebben we een aardig niveau met elkaar aangetikt." 

Tekst loopt door onder de video.

AZ ligt op schema volgens de kritische trainer Pascal Jansen - NH Nieuws

AZ - Gil Vicente begint morgenavond om 21.00 uur in Alkmaar. Verslag en reacties vind je na afloop op deze site van NH Sport.

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke zondag van 17.00-19.00 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Kijk elke vrijdag om 17.10 uur op tv naar onze voetbal talkshow de Aftrap
  • NH Sport keert maandag 29 augustus om 17.10 uur weer terug op tv
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52