Ga naar Content

Geen top 20-notering voor Ronald Schröer op EK marathon, Jill Holterman 21e

Op het EK atletiek is Ronald Schröer uit Egmond aan den Hoef als 42e geëindigd op de EK marathon. De Noord-Hollander liep een tijd van 2 uur 19 minuten en 40 seconden. "Ik heb goed naar mijn eigen lichaam geluisterd", vertelt de Schröer.

EK marathon in München - Foto: Orange Pictures

Vooraf had Schröer aangegeven tevreden zijn met een top 20-notering. Dat redde hij dus niet. "Dan had ik inderdaad heel tevreden geweest. Aan de andere kant ik stond iets van 40e gerankt dus dan heb ik het wel ok gedaan." 

Bij de vrouwen werd de Egmondse Jill Holterman 21e in een tijd van 2.35.25. Bo Ummels uit Heiloo werd 52e in 3.00.56. "Ik ben er wel tevreden mee. In een droomscenario had ik gehoopt om in de top 20 te lopen, maar ik heb echt alles gegeven", sprak Holterman na afloop.

"In een droomscenario had ik gehoopt om in de top 20 te lopen, maar ik heb echt alles gegeven"

JILL HoLTERMAN

Historisch brons

Nienke Brinkman zorgde voor een enorme sensatie. De Nederlandse atlete pakte brons in een tijd van 2.28.52. Het was voor het eerst dat een Nederlandse vrouw eremetaal pakte op de marathon. Voor Brinkman was het ook nog haar eerste internationale toernooi. Goud ging naar de Poolse Aleksandra Lisowska en zilver was er voor Matea Parlov Kostro.

Hitte

Vooraf werd de hitte gevreesd in München, maar op de wedstrijddag bleek dat mee te vallen. Een aantal atleten had via een brief opgeroepen om de wedstrijd te vervroegen. Dat werd niet gedaan. Schröer ondertekende die brief niet. "Je weet dat het warm gaat worden en dat weet je al meer dan een jaar. Daar kan je ook op trainen. Ik heb die brief ook niet ondertekend", aldus Schröer.

De volgende grote wedstrijd voor Schröer en Holterman is de Dam tot Damloop op zondag 18 september. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke zondag van 17.00-19.00 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Kijk elke vrijdag om 17.10 uur op tv naar onze voetbal talkshow de Aftrap
  • NH Sport keert maandag 29 augustus om 17.10 uur weer terug op tv
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52