Ga naar Content

Amsterdamse stuurvrouw behaalt unieke zilveren plak op EK met mannen acht

Een mislukte start voor de Nederlandse mannen acht bij de Europese kampioenschappen in München en dan toch het zilver pakken. Dat mag gerust verrassend genoemd worden. En dat was mede te danken aan stuurvrouw Dieuwke Fetter uit Amsterdam.

Mannen acht behaalt de zilveren plak op het EK in München - Foto: Orange Pictures

Binnen no-time lag Nederland op plek vijf en was de afstand op de rest ruim dertig meter. De race ging over 2000 meter en Oranje zette een spectaculaire achtervolging in. Vlak voor de finishlijn passeerde Dieuwke Fetter en haar acht mannen Italië en zo veroverden ze de zilveren plak. Groot-Brittannië won de race overtuigend.

De mannen acht bestaat naast stuurvrouw Fetter uit: Abe Wiersma, Niki van Sprang, Lennart van Lierop, Guillaume Krommenhoek, Michiel Mantel, Jacob van de Kerkhof, Mick Makker en Guus Mollee. 

3x Zilver en brons

In de dubbeltwee pakten de Amsterdamse Laila Youssifou en Roos de Jong zilver. Roemenïe was oppermachtig. Italië hield het Nederlandse duo knap achter zich.

Ook de vrouwen dubbelvier wist zilver te veroveren. Dat team bestaat uit Tessa Dullemans, Nika Vos, Ilse Kolkman en Bente Paulis. Groot Brittanië pakte goud en Oekraïne brons.

Ymkje Clevering en Veronique Meester haalden brons in de ongestuurde twee. Roemenië werd eerste gevolgd door Groot Brittannië.

Bij de mannen pakte de vier-zonder-stuurman zilver. De Britse was heer en meester en pakte goud. De Nederlandse boot met Rik Rienks, Sander de Graaf, Ruben Knab en Ralf Rienks hield Roemenië in de eindsprint knap achter zich.

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke zondag van 17.00-19.00 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Kijk elke vrijdag om 17.10 uur op tv naar onze voetbal talkshow de Aftrap
  • NH Sport keert maandag 29 augustus om 17.10 uur weer terug op tv
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52