Ga naar Content

Prima seizoenstart voor Jong AZ na winst op Helmond Sport

Jong AZ heeft de tweede zege van dit nog prille seizoen binnen. De ploeg van Maarten Martens won met 3-1 op bezoek bij Helmond Sport. De Alkmaarse doelpunten kwamen van Soulyman Allouch, Damienus Reverson en Robin Lathouwers.

Jong AZ probeert een corner van Helmond Sport weg te werken - Foto: Pro Shots / Peter van Gogh

Jong AZ startte prima aan de wedstrijd in Brabant. Het was dan ook Soulyman Allouch die de score opende voor de Alkmaarders. Daarna werd Helmond Sport wat sterker. Dit leverde de gelijkmaker op. Martijn Kaars was de doelpuntenmaker. De voormalig Volendam-speler lobte de bal prachtig over Westerveld heen. 

Kort in de tweede helft was het weer Kaars die gevaarlijk werd. Dat deed hij met een fantastische omhaal, maar Westerveld wist knap te redden. Uit de omschakeling maakte Damienus Reverson met een mooi wippertje de 2-1 voor Jong AZ.

Tekst loopt door onder de video.

Winnende maar ontevreden Maarten Martens is z'n stem kwijt - NH Nieuws

In de slotfase van de wedstrijd voerde Helmond Sport de druk op. Toch was het Jong AZ dat de wedstrijd wist te beslissen. In de 89e minuut was het verdediger Robin Lathouwers die wist te scoren. En zo staat Jong AZ op de tweede plaats in de eerste divisie met zes punten uit twee wedstrijden.

Opstelling Jong AZ: Westerveld; Lathouwers, Goes, Dekker (Stam/82), Engel; Koopmeiners (Schouten/46), Griffith, Buurmeester; Reverson (Poku/82), De Jong (Koster/90+1), Allouch (Daal/71)

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke zondag van 17.00-19.00 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Kijk elke vrijdag om 17.10 uur op tv naar onze voetbal talkshow de Aftrap
  • NH Sport keert maandag 29 augustus om 17.10 uur weer terug op tv
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52