Start van hoofdcontent

Sport

NL
V

Pak slaag voor Telstar tegen kampioenskandidaat PEC Zwolle

12 augustus 2022, 19.04 uur · Aangepast 12 augustus 2022, 23.12 uur · Door Thomas Brood

Telstar heeft de eerste thuiswedstrijd van het seizoen met 5-0 verloren van PEC Zwolle. Al in de tweede minuut van de wedstrijd maakte Landu de eerste goal voor de bezoekers. Acht minuten later was het Zwolle-spits Vellios met de tweede goal van de avond.

PEC Zwolle viert de goal tegen Telstar - Pro Shots / Remko Kool

Zo was al heel snel duidelijk dat Telstar een zware avond ging krijgen. Nog voor rust was het Landu met zijn tweede. De ploeg van Mike Snoei zette daar weinig tegenover.

Ander spelsysteem

Met een driedubbele wissel probeerde Snoei het wedstrijdbeeld te veranderen. Ook ging het 5-3-2 systeem de prullenbak in en ging Telstar 4-3-3 spelen. Dat leverde kansjes op voor Apau en Blommestijn. Toch kreeg de thuisploeg het deksel op de neus. Görlach wist van dichtbij binnen te tikken. Het werd allemaal nog erger voor Telstar, want in de slotfase was het Van den Belt die binnen wist te koppen.

Opstelling Telstar: Koeman; Mulder, Apau, Oude Kotte, Bensabouh, Kruiver (Seedorf/46); Najah, Overtoom (Dijkstra/46), Ainsalu (Liesdek/46); Plet (Smit/82), Blommestijn (Van den Heerik/66)

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke zondag van 17.00-19.00 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Kijk elke vrijdag om 17.10 uur op tv naar onze voetbal talkshow de Aftrap
  • NH Sport keert maandag 29 augustus om 17.10 uur weer terug op tv
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52