Start van hoofdcontent

Noord-Holland

nl
V

'Hotdog Games' in Haarlem voor kinderen die niet op vakantie gaan

12 augustus 2022, 20.30 uur · Door Michael van der Putten

Het was bloedheet vanmiddag in het Molenplaspark in Haarlem. Toch waren er zo'n dertig kinderen afgekomen op de Hotdog Games. Deze spannende sport- en spelmiddag werd georganiseerd door Triple Threat. Waar je naast suikerspinnen natuurlijk ook hotdogs kon eten.

Hotdog Games in Haarlem - NH Nieuws

In Haarlem-Noord, het centrum, Parkwijk en Schalkwijk zijn er allerlei dingen te doen voor kinderen. Zo kunnen ze bijvoorbeeld voet- en basketballen, maar er was gisteren ook een buitenbioscoop bij de Toneelschuur.

De hotdog games zijn onderdeel van Summer 22 dat voor de tweede keer wordt georganiseerd. Het evenement richt zich vooral op kinderen die niet met vakantie gaan of thuis zitten omdat de sportverenigingen gesloten zijn. "Vorig jaar tijdens corona zijn we begonnen met Summer 21", zegt Shadde Fessaha community leader van Triple Threat. "Dat was een zo'n succes dat we het dit jaar weer hebben gedaan."

"Wij vanuit Triple Threat richten ons met name op de kinderen in Schalkwijk en Parkwijk", vervolgt Fessaha. "Maar eigenlijk zijn alle kinderen van Haarlem natuurlijk welkom."

Opvallende naam

Maar waarom heet het eigenlijk de Hotdog Games? De opvallende naam komt volgens Fessaha van een basketbalkamp. "Daar hadden ze allemaal spellen met opblaaskussens. Aan het einde van de dag werden er hotdogs gegeten", lacht hij. 

De organisatie hoopt in de toekomst nog veel meer van dit soort evenementen te organiseren voor de jeugd. "Het is belangrijk dat de jongeren iets te doen hebben, toen ik jonger was, had ik dit niet", benadrukt Fessaha. "Dus ik hoop zeker dat we volgende jaar Summer 23 mogen verwelkomen."

Meer nieuws uit Haarlem e.o.?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en omgeving. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Haarlem.

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]