Ga naar Content

Dance Valley én Dutch Valley bereiden zich voor op snikheet festivalweekend

Twee grote feesten  in Spaarnwoude dit weekend. Zaterdag kan je genieten van dampende beats tijdens Dance Valley, de volgende dag is het meezingen geblazen tijdens Dutch Valley. Met temperaturen boven de 30 graden doet de organisatie van beide festivals er alles aan om voor een veilig festival te zorgen. 

Wytze Dijk van de organisatie rijdt kriskras rond in een terreinwagentje en ziet dat alles geregeld is voor de komende dagen. "We zijn er klaar voor. Drie jaar op gewacht! Vorig jaar hebben we hier ook even gestaan en zijn we begonnen aan de opbouw, toen mocht het alsnog niet. Dat was een grote teleurstelling. Nu staat er niets meer in de weg en daar zijn we harstikke blij mee. "

Een festival organiseren tijdens een hittegolf brengt extra uitdagingen met zich mee, vertelt Wytze. "Dat betekent in ons geval dat we extra waterpunten neerzetten, zowel op het terrein als voor de deur voor de mensen die in de rij staan. We hebben extra schaduwpunten gecreeerd op het terrein."

Organisatie Dutch Valley en Dance Valley bereidt zich voor op warm weekend - NH Nieuws

Natuurlijk zijn bezoekers zelf verantwoordelijk voor het insmeren tijdens een dagje uit. Toch doet de organisatie ook iets voor degenen die dat vergeten. "We hebben mobiele smeerteams, mensen die bezoekers insmeren met zonnebrand als ze dat willen. Ik denk dat we heel goed in staat zijn om om te gaan met het weer."

LTO Haarlemmermeer, Zaanstreek en Kennemerland hebben aangekondigd om tijdens Dutch Valley, op zondag dus, actie te gaan voeren. Wytze vindt het zonde om daar aandacht en energie in te steken. "We willen een feest organiseren, een festival organiseren. We willen ons eigenlijk niet bezighouden met politieke doeleinden van wat voor partijen dan ook."

De boeren zijn van plan om zakdoeken uit te delen en op die manier een statement te maken. Mocht de actie toch harder worden zal er wel worden opgetreden. "Op het moment dat de veiligheid of iets dergelijks in het geding komt is het duidelijk dat we daarop gaan handhaven. Tot die tijd heb ik zoiets van leven en laten leven."

Foto: Jasper Leegwater / NH Nieuws

Morgen gaat Dance Valley van start met optredens van onder andere Dimitri Vegas & Like Mike, Nicky Romero en Kriss Kross Amsterdam. Op zondag wordt het feestje gebouwd door ondermeer Anouk, Snelle, Jan Smit en Tino Martin. 

Meer nieuws uit de IJmond?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit de IJmond. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/IJmond

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]