Start van hoofdcontent

ALKMAAR

nl

Twee mannen zitten nog vast na rellen voor voetbalwedstrijd AZ - Dundee United

12 augustus 2022, 15.33 uur · Door Aline Bleeker

Een 18-jarige man uit Heiloo en een 37-jarige man uit Alkmaar zitten nog vast nadat ze gisteravond voor de wedstrijd tussen AZ en de Schotse club Dundee United werden gearresteerd. De twee worden door de politie verdacht van geweldpleging en mishandeling.

Foto: Politie stock agent algemeen kogelwerend vest - AT5 / Luuk Koenen

Dat bevestigt de politie na berichtgeving van het NHD.

Gistermiddag zat de sfeer er nog goed in, in ieder geval bij de Schotse supporters, maar vlak voor de wedstrijd sloeg die om. Op het Waagplein kwamen twee groepen tegenover elkaar te staan en ging er meubilair in het rond. De politie moest tussenbeide komen. Hierbij vormde de politie een linie en werden politiehonden ingezet.

Later bekogelde een groep jongemannen bij de Victoriewok aan de Vondelstraat de stoet mensen op weg naar het stadion, meldt mediapartner Alkmaar Centraal

Mogelijk nog meer arrestaties

In totaal zijn er zeven Nederlanders gearresteerd, meldt een politiewoordvoerder aan NH Nieuws. Er zijn geen Schotten aangehouden. De woordvoerder 'sluit niet uit dat het er nog meer worden dan zeven': "We zijn nog niet klaar met het bekijken van camerabeelden", zegt hij.

Bij de twee mannen die nog vastzitten, waren qua strafbare activiteiten 'wat harder' dan bij de rest van de arrestanten. Daarom zijn de anderen - onder anderen een 18-jarige man uit Koggenland, een 38-jarige Castricummer en een 39-jarige Amsterdammer - vrijgelaten. Wel moeten zij 'voor een groot gedeelte' nog verder verhoord worden. 

💬 Wil je niets missen uit Alkmaar en omgeving?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]