Ga naar Content

Sfeer in Alkmaar slaat toch om, vijf aanhoudingen in aanloop naar voetbalwedstrijd

De aanloop naar de wedstrijd AZ tegen het Schotse Dundee United begon zo gemoedelijk, maar iets voor zeven uur vanavond is toch de vlam in de pan geslagen op het Waagplein in Alkmaar. Om de situatie onder controle te krijgen heeft de politie vijf mensen moeten aanhouden.

Foto:

De woordvoerder van de politie kan niet vertellen om welke supporters dit gaat. Twee groepen kwamen op het Waagplein tegenover elkaar te staan en de politie moest daarbij tussenbeide komen. Hierbij heeft de politie een linie gevormd en politiehonden ingezet. 

De vijf mensen zijn aangehouden vanwege het verstoren van de openbare orde en het niet opvolgen van de bevelen van de politie. "Deze vijf gaven geen gehoor aan onze opdrachten", licht de woordvoerder toe. "Dus die moeten nu de wedstrijd missen."

We blijven alert

Het begon vanmiddag gemoedelijk in de kaasstad. NH Nieuws peilde vanmiddag de sfeer op het plein, en toen leek er nog geen vuiltje aan de lucht. "Het moet wel heel raar gaan als daar de vlam in de pan schiet", vertelde cafe-eigenaar Ronald Rooker nog tegen onze verslaggever.

Volgens de politie is de rust op het plein inmiddels weer wedergekeerd. De Schotse ploeg verliest de wedstrijd met 7-0. "We blijven alert", concludeert de woordvoerder.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Lees ook

Volg jij de wedstrijd tussen AZ en Dundee United in Alkmaar? Laat ons weten hoe de sfeer is met een bericht, foto of video naar 06-30093003.

💬 Wil je niets missen uit Alkmaar en omgeving?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]