Ga naar Content

Smeren, smeren en nog eens smeren: gratis zonnebrand in de binnenstad van Hoorn

Zit je op het terras en ben je je zonnebrand vergeten mee te nemen? Geen probleem. In Hoorn staan sinds deze week op elf plekken in de binnenstad gratis dispensers, gevuld met zonnebrand.

Foto: Gemeente Hoorn

Hoorn wil met deze pilot meewerken aan het bestrijden van huidkanker, een van de meest voorkomende kankersoorten in Nederland. Elk jaar krijgen ruim 65.000 Nederlanders die diagnose.

"Het insmeren met zonnebrand is een eenvoudige maatregel die een ernstige ziekte kan voorkomen", benadrukt wethouder Marjon van der Ven (Volksgezondheid). Ook moet het initiatief het gebruik van zonnebrandcrème stimuleren. "De zon is de grootste boosdoener voor het krijgen van huidkanker."

De dispensers komen te staan op drukke plekken zoals bijvoorbeeld bij de Roode Steen of Hemels. De pilot duurt tot na de zomer.

Uitdelen van waterflesjes

Vanwege het verwachte warme weer delen medewerkers van de gemeente ook al waterflesjes uit aan de bezoekers van de kermis. Er zijn drie uitdeelpunten, verspreid over het terrein. Op donderdag 11, vrijdag 12, zaterdag 13 en zondag 14 augustus kunnen kermisgangers tussen 14.00 en 17.00 uur water halen bij één van de uitdeelpunten.

Lees ook

Dit is een bericht van de gemeenschappelijke Westfriese nieuwsredactie

Samenwerking NH en WEEFF

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Volg ons Whatsappkanaal en krijg het nieuws direct op je telefoon
💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit West-Friesland. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📧 Stuur ons jouw tips op naar [email protected] 
✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]