Ga naar Content

Kickbokser Ben Saddik voelt zich bijna een Amsterdammer: "Maar m'n hart ligt in Antwerpen"

Zwaargewicht kickbokser Jamal Ben Saddik stapt volgende week zaterdag weer de ring in tijdens Glory 81. Zijn tegenstander is Benjamin Adegbuyi. "Ik hoop dat hij zijn best heeft gedaan. Als dat zo is wordt het een spektakel", blikt Saddik vooruit.

Jamal Ben Saddik traint sinds een jaar bij Mike Passenier - NH Nieuws

De Marokkaanse Belg traint nu bijna een jaar bij Mike's Gym in Oostzaan. Onder de bekende Amsterdamse trainer Mike Passenier bereidt hij zich voor op zijn aanstaande partij. De twee werken nu bijna één jaar samen.

"Ik had net een depressie achter de rug en wist niet eens waar mijn sporttas was"

KICKBOKSER JAMAL BEN SADDIK

"Ik had net een periode achter de rug waarin ik mij heel slecht voelde", vertelt Ben Saddik aan NH Sport. "Ik had net een depressie achter de rug en wist niet eens waar mijn sporttas was. Ik ben altijd gecharmeerd geweest van de vechtstijl van Mike. Hij gaat altijd voor de K.O. Hij is heel streng en onder hem train je keihard. Ik had iemand nodig die mij over de streep trekt en ik denk dat alleen Mike dat kan", vertelt Ben Saddik enthousiast over de samenwerking.

Amsterdamse bluf vs. Belgische bescheidenheid

Jamal Ben Saddik is de rust zelve. Trainer Mike Passenier is juist het tegenovergestelde. "Wij Belgen zijn toch wat terughoudend", legt Ben Saddik uit. "Amsterdammers zijn gewoon heel direct." In de bovenstaande reportage vroegen wij beide mannen of het een beetje klikt.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke zondag van 17.00-19.00 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Kijk elke vrijdag om 17.10 uur op tv naar onze voetbal talkshow de Aftrap
  • NH Sport keert maandag 29 augustus om 17.10 uur weer terug op tv
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52