Start van hoofdcontent

Amsterdam

nl

Honderden demonstranten verzamelen zich bij homomonument na mishandeling tijdens Pride

10 augustus 2022, 19.53 uur · Aangepast 10 augustus 2022, 23.12 uur · Door AT5

Een paar honderd demonstranten hebben zich verzameld bij het homomonument in Amsterdam om te demonstreren tegen geweld tegen de LHBTI-gemeenschap. In de nacht van vrijdag op zaterdag zou een vrouw na een rit samen met een andere vrouw in een Uber-taxi door de chauffeur zijn mishandeld. 

Demonstratie tegen LHBTI-geweld - NH Nieuws

Volgens de vrouwen zou de chauffeur dat hebben gedaan nadat zij elkaar een kus gaven, zo schrijft Het Parool. De politie bevestigde tegenover AT5 dat er 'iets is gebeurd' en maakte vanmiddag bekend dat er onderzoek wordt gedaan naar de mogelijke mishandeling. 

De politie liet weten dat het de taxichauffeur is geweest die als eerste contact met hen heeft opgenomen. Volgens de man was er sprake van een vervelende situatie met klanten, geeft een woordvoerder van de politie aan. Daarbij zou ook de auto van de chauffeur zijn bespuugd.

Chauffeur op non-actief

Uber noemt het tegenover Het Parool ‘verschrikkelijk wat er gebeurd is' en laat weten dat de man op non-actief is gesteld. "Iedereen heeft recht op een veilige rit en we nemen deze zaak hoog op. De veiligheid van alle gebruikers van onze app is een topprioriteit en daarom moet dit incident tot op de bodem worden uitgezocht." Uber laat daarnaast weten dat het de politie hulp heeft aangeboden in het onderzoek.

💬 Wil je niets missen uit Amsterdam?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]