Start van hoofdcontent

Amsterdam

NL
V

Geboortehuis Johan Cruijff te huur: "Af en toe staan er mensen te gluren"

11 augustus 2022, 07.02 uur · Door Tjeerd Kleijn

Het huis waar voetballegende Johan Cruijff opgroeide staat te huur. Een sociale huurwoning van 62 vierkante meter in hartje Betondorp in Amsterdam, voor maximaal 762 euro per maand. De woning komt wel met een extra prijsje: af en toe een pottenkijker. 

Van 1947 tot 1959 woonde Johan Cruijff op de Akkerstraat 32. Een hoekwoning waar zijn ouders een groentewinkel hadden. De benedenwoning heeft twee slaapkamers en een tuin met daarin een ruime schuur.

Het huis wordt door woningcorporatie Ymere verhuurd via WoningNet. In korte tijd zijn er volgens Coen Springelkamp van Ymere al meer dan zeshonderd geïnteresseerden. "We vertellen de toekomstige bewoners over de geschiedenis van dit huis. Het is mooi als je er enige affiniteit mee hebt."

Tekst gaat door onder de foto.

Gluren en koekeloeren

"Af en toe staan er wel mensen te gluren, even te koekeloeren of een foto te maken", laat een buurtbewoner weten. Dat er af en toe een pottenkijker staat weet Springelkamp ook. "Het is de reden dat we de nieuwe bewoners vertellen dat sommige mensen foto's maken van je woning en af en toe stiekem naar binnen kijken."

Ook hangt er een raamsticker op het huis met een tekst van Cruijff, die niet mag worden weggehaald. Kan de woning dan beter geen museum worden? "Het zou wel leuk zijn, maar het is ook wel prettig dat er iemand kan wonen die geen huis heeft", aldus de buurtbewoner. 

Het voormalige huis van Johan Cruijff staat nog tot en met morgen op WoningNet. 

💬 Wil je niets missen uit Amsterdam?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]