Start van hoofdcontent

Amstelland

NL
V

Amstelvener vindt schapenpoot in sloot: 'stinkt behoorlijk'

10 augustus 2022, 07.00 uur · Aangepast 10 augustus 2022, 07.19 uur · Door Celine Sulsters

Een vreemde vondst aan de Flakkeestraat in Amstelveen gisteren. In de avonduren ziet een voorbijganger een zak met iets smerigs erin drijven. Hij belt de politie en wat blijkt? In de zak zit een afgehakte schapenpoot.

Gevonden schapenpoot Amstelveen - Politie Amstelveen

Politieagent Jim vertelt erover in een Instagramstory op de pagina van de Amstelveense politie. Hij vindt het zelf 'een bijzonder verhaal,' maar dat verhaal begon akelig. "Meneer zag iets drijven in een zak", vertelt Jim. "Dan is voor ons altijd de vraag: 'is het menselijk of dierlijk?'"

Schapenpoot

Als de agenten de zwarte zak uit het water vissen, blijkt het al snel om een dierenpoot te gaan. "We denken zelf dat het been van een koe of een schaap is. De heupkom zie je nog, maar de hoef is eraf", omschrijft de agent. Na overleg met de dierenambulance besluit hij dat het om een schapenpoot moet gaan.

"We weten niet zo goed hoe het hier komt en waarom het hier ligt. Wat we wel weten is dat het behoorlijk stinkt", gaat Jim verder. De politie heeft de gemeente ingeschakeld om de poot op te ruimen.

💬 Wil je iets kwijt?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]