Start van hoofdcontent

Alkmaar

NL
V

Automobilist dodelijk ongeval Sint Pancras reed onder invloed en heeft geen rijbewijs

9 augustus 2022, 17.48 uur · Aangepast 9 augustus 2022, 19.43 uur · Door Redactie Alkmaar e.o.

De 31-jarige automobilist uit Heiloo die afgelopen zaterdag een dodelijk ongeluk veroorzaakte op De Helling in Sint Pancras, was onder invloed van alcohol en heeft geen rijbewijs. In afwachting van het verdere onderzoek is de man vanmiddag vrijgelaten.

Inter Visual Studio

Dat meldt de politie aan mediapartner Dijk en Waard Centraal. "Ik kan vanwege het onderzoek niet veel meer vertellen, maar snel na het ongeluk bleek dat de man had gedronken en geen rijbewijs heeft", zegt een politiewoordvoerder.

Vanwege het onderzoek werd gisteren besloten de man langer vast te houden, maar nu is hij toch vrijgelaten: "Zijn vrijlating schaadt niet het onderzoek en verder zijn er ook geen andere redenen om hem langer vast te houden", meldt de politie.

Wel wordt de man uit Heiloo verdacht van het veroorzaken van een dodelijk ongeval, rijden zonder rijbewijs en rijden onder invloed. Naar verwachting zal het onderzoek nog 'maanden duren'. Vervolgens worden alle bevindingen opgestuurd naar het Openbaar Ministerie, dan zal worden bepaald of er vervolgstappen worden gezet.

Uit de bocht gevlogen

Het dodelijke ongeluk gebeurde zaterdagavond rond 19.30 uur op de Helling. De automobilist vloog uit de bocht. Voordat hij met zijn auto in de sloot belandde, reed hij een 45-jarige fietser uit de gemeente Dijk en Waard aan.

De fietser overleed aan zijn verwondingen. Meerdere andere verkeersdeelnemers raakten gewond. De automobilist is door omstanders uit zijn auto bevrijd en werd naar het ziekenhuis gebracht. Daarna is de man gearresteerd.

💬 Wil je niets missen uit Alkmaar en omgeving?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]