Ga naar Content

Vreselijk nieuws uit Moldavië: voetballer Donny van Iperen nog steeds in coma

De Moldavische club FC Zimbru komt met een vreselijk statement over Donny van Iperen. Sinds zaterdag ligt de verdediger uit Sint Pancras in coma na een keiharde botsing op het veld. Zondag kwamen er nog positieve berichten naar buiten, maar directeur Sergiu Topor komt daar nu op terug. 

Foto: Pro Shots / Henk Jan Dijks

"Helaas is de situatie sindsdien en tot nu toe slecht gebleven, want er is geen wezenlijke verbetering in de gezondheid van de speler geweest."

"Helaas is de situatie sindsdien en tot nu toe slecht gebleven"

FC Zimbru-directeur Sergiu Topor

Familie in Moldavië

De club laat verder weten dat Van Iperen geen hersenbloeding heeft gehad en dat er geen operatie nodig is. Inmiddels is er ook familie van de Noord-Hollandse verdediger in Moldavië. "De situatie met betrekking tot Donny's gezondheid is erg moeilijk, mijn broer ligt nog steeds in coma. We bidden dat hij de kracht vindt om te herstellen. De familie is dankbaar voor de steun van de club, de fans en iedereen die betrokken is bij het steunen van Donny. Hij is een voetbalvechter op en naast het veld! En op deze momenten bewijst hij meer dan ooit hoe sterk hij is", laat zijn broer Joey van Iperen weten. 

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Zaterdag speelt FC Zimbru weer. De club laat weten dat alle inkomsten van die wedstrijd gaan naar de behandeling van Van Iperen. Van Iperen speelde eerder voor onder andere AZ en Telstar. De afgelopen twee jaar speelde hij in Griekenland waarna hij de overstap maakte naar FC Zimbru.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke zondag van 17.00-19.00 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Kijk elke vrijdag om 17.10 uur op tv naar onze voetbal talkshow de Aftrap
  • NH Sport keert maandag 29 augustus om 17.10 uur weer terug op tv
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52