Ga naar Content

Hoofddorpers verijdelen ripdeal, drie mannen vast na inbraak in woning met wietplantage

Inwoners van Toolenburg hebben de politie vannacht een flinke dienst bewezen door eerst een vermoedelijke inbraak aan de Assumburg te melden en agenten vervolgens op het spoor van de gevluchte verdachten te brengen. De politie vermoedt dat de drie mannen het hadden gemunt op een wietplantage in de betreffende woning. 

Foto: Nieuwsfoto.nl/Laurens Bosch

Als omwonenden rond 3.45 uur opvallende geluiden uit de tuin van een nabijgelegen woning horen komen en vervolgens drie mannen op het balkon zien staan, slaan ze alarm bij de politie. Die komt direct in actie: niet alleen wordt er een politiehond ingezet, ook de politiehelikopter en motoragenten worden naar de wijk Toolenburg gestuurd. 

Speurneus

Op basis van aanwijzingen van getuigen wordt er een zoekactie op touw gezet. Uiteindelijk leidt de neus van de politiehond DHBiggy de agenten naar een van de verdachten, die zich schuilhoudt in een achtertuin, schrijft de Politiehonden Eenheid Noord-Holland.

Niet veel later werd vanuit de politiehelikopter een tweede verdachte gespot, die niet veel later werd aangehouden. De derde verdachte zou volgens getuigen in een geparkeerde auto aan het Giessenburg zijn aangetroffen, maar dat kan de politie niet bevestigen.  

"We vonden het al zo'n herrie vannacht"

Hoofddorpse

De drie mannen - Bulgaren van 32, 33 en 39 jaar oud - zijn opgepakt en meegenomen naar het bureau voor verhoor. Ook heeft de politie drie auto's in beslag genomen.

Ripdeal

Omdat er op het adres waar is ingebroken een hennepkwekerij in bedrijf was, denkt de politie dat de mannen het adres bewust hebben uitgekozen. Vermoed wordt dat de verdachten de aanwezige drugs wilden stelen, wat ook wel een ripdeal wordt genoemd.  

Tekst gaat door onder de foto. 

Foto: Nieuwsfoto.nl/Laurens Bosch

De zoekactie en aanhoudingen zijn niet onopgemerkt voorbijgegaan. Veel bewoners van Toolenburg laten op sociale media weten dat zij de politiehelikopter of de motoren hebben gehoord.

"We vonden het al zo'n herrie vannacht", reageert een vrouw op Facebook op een fotoserie van de gebeurtenissen. Alles bij elkaar heeft de politieheli zo'n drie kwartier boven Hoofddorp gehangen. De aangetroffen wietplantage wordt vandaag verwijderd.

Euforie

Eerder dit weekend werd er al een 29-jarige Amsterdammer aangehouden voor een inbraak aan de Dennenlaan in Zwanenburg, waarmee het aantal aangehouden verdachte woninginbrekers van afgelopen weekend op vier komt. En 'reken maar dat dit euforie geeft op het bureau', twittert wijkagent Johan Dubbeldam.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Nieuws uit Haarlemmermeer 

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlemmermeer. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

💡 Stuur ons jouw nieuwstips naar [email protected]

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via https://www.nhnieuws.nl/haarlemmermeer

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]