Ga naar Content

Ajax lijkt gewenste rechtsback binnen te hengelen, América bevestigt vertrek Sánchez

De Mexicaanse rechtsback Jorge Sánchez gaat Ajacied worden, zo bevestigt zijn nu nog huidige werkgever Club América. De 24-jarige Sánchez reist vandaag richting Amsterdam om zich medisch te keuren, bij een goede uitkomst tekent hij zijn contract. 

Jorge Sánchez (r) in duel met oud-Ajacied Hakim Ziyech - Foto: Pro Shots / SIPA USA

Volgens De Telegraaf betaalt Ajax vijf miljoen euro plus een half miljoen euro aan bonussen voor de diensten van de Mexicaan. Sánchez tekent volgens de krant een contract voor vijf seizoenen in Amsterdam, tot medio 2027. 

Tekst gaat verder onder de tweet, waarin het vertrek van Sánchez wordt bevestigd.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Na het transfervrije vertrek van Noussair Mazraoui naar Bayern München was Ajax-trainer Alfred Schreuder nog op zoek naar een vervanger op rechtsback. Met Sánchez halen de Amsterdammers een ervaren concurrent in huis voor Devyne Rensch. Hij speelde als 150 duels voor Club América, waarin hij twee keer scoorde en acht assists leverde. Daarnaast pakte de 21-voudig international al 25 gele kaarten, wat aangeeft dat Ajax opnieuw een speler heeft die de Latijnse 'grinta' bezit. 

Selectie compleet

Met de komst van Sánchez lijkt Schreuder zijn selectie rond te hebben. De nieuwe Ajax-trainer haalde voorin Steven Bergwijn, Brian Brobbey, Francisco Conceição en Lorenzo Lucca. Voor in de verdediging trokken de Amsterdammers Owen Wijndal en Calvin Bassey aan. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • NH Sport keert zondag 7 augustus terug op NH Radio van 17.00-19.00 uur
  • NH Sport is vanaf maandag 29 augustus weer op tv te zien om 17.10 uur 
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52