Start van hoofdcontent

OPPERDOES

nl

Persfotografen redden vrouw uit te water geraakte auto: "Dat moet je gewoon doen"

6 augustus 2022, 22.05 uur · Aangepast 7 augustus 2022, 09.55 uur · Door Melle Bos

Rond half zes vanavond reed een auto de sloot in langs de Zuiderweg in Opperdoes. Ramon en Roel, twee 112-fotografen, kwamen op de melding af en troffen de auto ondersteboven aan in de plomp. Toen duidelijk werd dat de bestuurder nog in de auto zat, twijfelden ze geen seconde en sprongen de auto achterna. Het lukte ze om de ruit van de auto in te slaan en de vrouw aan wal te trekken. 

Foto: Foto: GLOCALmedia

112-fotografen

Deze persfotografen rijden door de hele regio en brengen ongelukken, branden en ander hard nieuws in beeld. Ze zijn vaak razendsnel ter plaatse, soms nog eerder dan de hulpdiensten. In het geval van Roel en Ramon kwam dat goed uit.

"Dat is gewoon iets waar je niet over nadenkt", vertelt Fotograaf Roel van GLOCALmedia aan NH Nieuws. "Dat moet je gewoon doen." De bestuurder is gereanimeerd door de hulpdiensten en met spoed afgevoerd naar het ziekenhuis. Er zat verder niemand in de auto.

Het water in

Iets voor half zes vanavond kwam het tweetal aan bij het ongeval, nog voor de hulpdiensten. Roel snelde naar de omstanders toe en vroeg gelijk: 'is er iemand uit de auto gekomen?' Toen dit niet het geval bleek te zijn, hoefde het duo er niet lang over na te denken. "Dan nemen we een beslissing en springen het water in", legt Roel uit. Eenmaal in de sloot treffen ze de auto ondersteboven aan, met de motorkap in de modder. Vanwege de druk van het water lukte ze het niet om de deuren te openen.

"Toen heb ik snel een noodhamer gevraagd aan de politie", die waren inmiddels ook gearriveerd. "Daarmee lukte het om een achterraam van de auto in te tikken." Maar dan zijn ze er nog niet.

Inmiddels is ook een agent het water in gesprongen en op de tast gaat het drietal haastig op zoek naar de bestuurder. Het lukte Roel nog om een kinderzitje uit de auto te trekken, "gelukkig was die leeg."

"Ik kon gelukkig douchen bij een omwonende en heb thuis snel droge kleren aangetrokken"

Roel, glocalmedia

Ook een brandweerman sprong het water in. Omdat de druk wat was afgenomen in de auto, lukte het om de achterdeur te openen. "Ik voel een hand!", riep de brandweerman. Met man en macht lukte het om de vrouw uit de auto en aan wal te trekken. Hier is zij gereanimeerd door de hulpdiensten en overgebracht naar de ambulance.

Droge kleren

De woordvoerder van de politie laat weten hartstikke blij te zijn met de heldhaftige daad van de fotograaf. "Vaak zijn omstanders eerder ter plaatse dan de politie", licht de woordvoerder toe. "Dan hoop je dat iemand op deze manier handelt." Het is nog onduidelijk hoe de vrouw precies in het water raakte, maar het lijkt volgens de politie op een eenzijdig ongeval.

Na de heldhaftige daad moest het duo gewoon weer aan het werk. "Ik kon gelukkig douchen bij een omwonende en heb thuis snel droge kleren aangetrokken", vertelt Roel opgewekt. "Nu weer op naar de volgende klus." Beide fotografen maken het goed.

Tip ons!

💬 Stuur een Whatsapp-bericht met een tip, foto of video naar 06-30093003 (handig om op te slaan in je telefoon)!

📧 Contacteer de redactie of journalisten bij jou in de buurt via ons tipformulier.

Op de hoogte blijven?

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.