Start van hoofdcontent

Haarlemmermeer

NL
V

Grote brand bij Leimuiderbrug: maaier vat vlam midden in weiland

6 augustus 2022, 17.43 uur · Aangepast 7 augustus 2022, 22.31 uur · Door Redactie

De situatie is volgens de veiligheidsregio Kennemerland inmiddels onder controle, maar de brandweer houdt het droge gewas nog strak in de gaten. De brand ontstond rond vier uur vanmiddag bij een maaidorser in een weiland bij de Weteringweg en sloeg daarna  snel over op het nabijgelegen gewas. Er raakte niemand gewond.

Foto's: NieuwsFoto.nl

De rookpluimen waren in de wijde omgeving te zien. De brandweer raadde dan ook aan alle omwonenden aan om ramen en deuren dicht te houden. Inmiddels mogen die weer open, laat de woordvoerder van de veiligheidsregio Kennemerland weten. Want de brand is geblust. Wel wordt het droge land nog in de gaten gehouden met warmtebeeldcamera's, mocht er ergens nog een nieuwe brand ontstaan. 

Op de grens van 2 veiligheidsregio's

Het is nog onduidelijk hoe het voertuig opeens vlam kon vatten. Vanwege de droogte, de wind en de temperatuur kon het vuur zich erg makkelijk verspreiden over het veld, legt de woordvoerder uit. 

Het duurde dan ook niet lang voordat het hele weiland in lichterlaaie stond. Omdat de brand precies op de grens tussen de veiligheidsregio's Hollands Midden en Kennemerland woedde zijn er meerdere kazernes gealarmeerd. De rook veroorzaakte geen overlast  voor de nabijgelegen A4, want de wind stond de andere kant op.

NH Nieuws

Tip ons!

💬 Stuur een Whatsapp-bericht met een tip, foto of video naar 06-30093003 (handig om op te slaan in je telefoon)!

📧 Contacteer de redactie of journalisten bij jou in de buurt via ons tipformulier.

Op de hoogte blijven?

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.