Start van hoofdcontent

Sport

NL
V

Gehavend en getergd AZ wil wat rechtzetten bij seizoenstart

5 augustus 2022, 17.30 uur · Aangepast 6 augustus 2022, 16.15 uur · Door Erik-Jan Brinkman

De eredivisie voor AZ begint zondag met een thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles. De Deventenaren zijn de nummer dertien van vorig seizoen en ze willen graag vooruit voetballen en druk zetten. Dat lijkt op papier een prima tegenstander voor AZ. Zeker omdat de ploeg van Pascal Jansen wat wil goed maken na de zeperd in Europa. "We hebben iets recht te zetten."

Pascal Jansen over tegenstander Go Ahead Eagles - NH Nieuws

AZ verloor donderdagavond met 1-0 in Schotland van Dundee United voor de Conference League. Donderdag is de return in Alkmaar. Daarvoor wacht dus nog de confrontatie met Go Ahead Eagles. Vervelend voor Pascal Jansen is dat hij op veel spelers geen beroep kan doen. Zo komt voor Riechedly Bazoer, Jens Odgaard, Jesper Karlsson, Yukinari Sugawara en Zinho Vanheusden de wedstrijd tegen de Eagles te vroeg.

Tekst loopt door onder de video.

Veel spelers dit weekend niet beschikbaar voor trainer Pascal Jansen - NH Nieuws

Afgelopen week tekende Bazoer een contract bij AZ. De verdediger annex middenvelder kwam over van Vitesse. Hij lijkt daarmee de opvolger van de net vertrokken Fredrik Midtsjø. De Noor tekende een overeenkomst bij de Turkse topclub Galatasaray. Jansen geeft aan NH Sport duidelijk aan dat Bazoer zich moet richten op een plek op het middenveld. Niet als centrale en vrije verdediger zoals hij vaak bij Vitesse speelde afgelopen jaren.

Tekst loopt door onder de video.

Pascal Jansen legt de rol en kansen voor Riechedly Bazoer uit - NH Nieuws

AZ - Go Ahead Eagles begint zondag om 16.45 uur en is live te volgen op NH Radio. Reacties van de trainer en spelers vind je na afloop op deze site en sociale kanalen van NH Sport.

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • NH Sport keert zondag 7 augustus terug op NH Radio van 17.00-19.00 uur
  • NH Sport is vanaf maandag 29 augustus weer op tv te zien om 17.10 uur 
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52