Ga naar Content

Definitief streep door vuurwerkshow in Hoorn, verplaatsen niet mogelijk

Er gaat definitief een streep door de traditionele vuurwerkshow, die onderdeel is van de kermis in Hoorn. Dat antwoord het college van Hoorn nadat verschillende politieke partijen hun ongenoegen hebben geuit. 

Foto ter illustratie - Foto: Flickr

Traditioneel wordt op de laatste vrijdagavond van de kermis het vuurwerk ontstoken. Dat zou in dit geval op vrijdag 12 augustus zijn. Maar omdat er wordt gewerkt aan de stadsstrand en oeverdijk, vindt het college van Hoorn het niet verantwoord om daar een vuurwerkshow - waar duizenden toeschouwers op afkomen - te houden.

Een meerderheid van de gemeenteraad in Hoorn - het CDA, de VVD, Hoorn Lokaal en Sociaal Hoorn en D66 - betreurt de keuze en trekt aan de bel. Ook wijzen ze naar alternatieve locaties als het Julianapark.

Niet geschikt

Toch gaat de vuurwerkshow niet door, schrijft het college: "Vanwege de bezoekersaantallen is het niet mogelijk om de vuurwerkshow te verplaatsen. Het Julianapark is qua omvang en inrichting niet geschikt om zoveel toeschouwers op te vangen. Verder ligt het terrein ook te ver van de kermis af, waardoor grote groepen mensen zich over een langere afstand moeten verplaatsen."

Ook heeft een vuurwerkspecialist - op verzoek van de gemeente - opnieuw gekeken naar de situatie. "Ook hij zag geen mogelijkheden om een gelijkwaardige vuurwerkshow te organiseren."

Laat geïnformeerd

VVD-raadslid Rob Droste betreurt het besluit. "We begrijpen het, alleen vinden we het jammer dat we pas zo laat in het besluit zijn meegenomen. In het begin van dit jaar is door de gemeente al gekeken naar wat haalbaar was, maar we zijn hierover pas laat geïnformeerd."

En dat moet volgend jaar anders, vindt hij. "We gaan het bij de volgende vergadering al op de agenda zetten. Zodat we volgend jaar niet weer worden teleurgesteld."

Dit is een bericht van de gemeenschappelijke Westfriese nieuwsredactie

Samenwerking NH en WEEFF

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit West-Friesland. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📧 Stuur ons jouw tips op naar [email protected] 
✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]