Start van hoofdcontent

Noord-Holland

nl
V

Provincie haalt omgekeerde vlaggen boven provinciale wegen weg

4 augustus 2022, 17.15 uur · Aangepast 4 augustus 2022, 17.32 uur · Door Redactie

De provincie haalt alle gevaarlijk hangende objecten, waaronder omgekeerde vlaggen, weg. Een woordvoerder laat weten dat de meest gevaarlijk hangende vlaggen als eerste zijn verwijderd. "Een grote vlag is erg groot en zwaar", zegt hij. Dit doet de provincie vanwege de verkeersveiligheid. 

Omgekeerde vlag in Amstelveen - VLN Nieuws

De omgekeerde vlaggen zijn opgehangen door sympathisanten van boerenprotesten. Wat er hangt, dat maakt voor de provincie eigenlijk niet uit. Het is volgens hen beleid om het weg te halen. "Materialen die worden opgehangen aan of boven provinciale wegen in Noord-Holland worden verwijderd", is te lezen is een verklaring op de website. "Dit doet de provincie vanwege de verkeersveiligheid." 

De provincie haalt vlaggen weg die zijn opgehangen aan bruggen, lantaarnpalen en stoplichten langs de provinciale wegen. Ook worden er vlaggen verwijderd die camera's blokkeren of ervoor zorgen dat verkeersborden niet meer te zien zijn. Een woordvoerder laat weten dat het verkeer geen overlast heeft van het opruimen van de vlaggen. "We doen dat op rustige momenten en de meeste vlaggen hangen aan viaducten, die zijn vrij makkelijk te verwijderen." 

Tip ons!

💬 Stuur een Whatsapp-bericht met een tip, foto of video naar 06-30093003 (handig om op te slaan in je telefoon)!

📧 Contacteer de redactie of journalisten bij jou in de buurt via ons tipformulier.

Op de hoogte blijven?

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.