Start van hoofdcontent

Sport

NL
V

Wim Jonk kijkt uit naar start eredivisie: "Schouders eronder, maar ook genieten"

4 augustus 2022, 19.00 uur · Door Frank van der Meijden

FC Volendam trapt aanstaande zondag het nieuwe eredivisieseizoen af met een uitwedstrijd tegen FC Groningen. Trainer Wim Jonk is blij dat na de voorbereiding het 'echte werk' nu kan beginnen. "Je speelt tegen prachtige ploegen. Groningen is er daar één van. Hier hebben de jongens naar uitgekeken."

Wim Jonk: "Groningen uit is een schitterende tegenstander" - NH Sport/Frank van der Meijden

"Het maakt niet uit of je tegen Groningen speelt of iemand anders. De competitie gaat gewoon starten. We hebben de eredivisie gehaald en nu gaat het echt beginnen", vertelt Jonk na afloop van de training. "Elk team dat in de voorbereiding zit wil dat het weer gaat beginnen. Je wil dan weer graag spelen in een vol stadion."

Quote

"We zullen af en toe tegen een zeperd aanlopen"

FC Volendam-trainer Wim Jonk

Degradatievoetbal

Het ligt in de lijn der verwachting dat FC Volendam dit seizoen zal gaan strijden tegen degradatie. "Het is belangrijk dat je er met elkaar in gelooft. Je kan het wel hebben over degradatievoetbal, maar je moet gewoon zeggen: wij gaan verrassen", aldus een positief ingestelde Jonk. "Natuurlijk zullen we af en toe tegen een zeperd aanlopen, maar dan gaat het erom hoe snel je opstaat met elkaar."

Tekst gaat verder onder de video.

Wim Jonk over het spelen van degradatievoetbal - NH Sport

Op de training van donderdag kon Jonk een nieuw gezicht welkom heten.   Oud-Ajacied Carel Eiting heeft namelijk voor twee jaar getekend in het vissersdorp. De middenvelder is fit en kan zondag zijn debuut gaan maken voor Volendam.

Walid Ould-Chikh, Bilal Ould-Chikh, Dean James, Oskar Buur, Achraf Douiri, en Brian Plat waren afwezig of trainden vanwege blessures apart van de groep. Koen Blommestijn nam voor de training afscheid van de selectie. De aanvaller speelt komend seizoen op huurbasis voor Telstar

FC Groningen tegen FC Volendam begint zondag om 12.15 uur. 

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • NH Sport keert zondag 7 augustus terug op NH Radio van 17.00-19.00 uur
  • NH Sport is vanaf maandag 29 augustus weer op tv te zien om 17.10 uur 
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52