Start van hoofdcontent

Amsterdam

NL
V

NS vergeet station Amsterdam Zuid te openen: reizigers staan voor gesloten rolluiken

4 augustus 2022, 08.30 uur · Aangepast 4 augustus 2022, 10.53 uur · Door AT5/NH Amsterdam

De twee hoofdingangen van station Amsterdam Zuid zijn vanmorgen later geopend dan de bedoeling was. Uitstappende reizigers stonden daardoor in het station vast en vertrekkende reizigers misten hun trein. Volgens de Nederlandse Spoorwegen (NS) is er een communicatiefout geweest met het beveiligingsbedrijf dat verantwoordelijk is voor het openen en sluiten van het station.

Marcel Levi

De ingangen aan het Gustav Mahlerplein en het Zuidplein waren vanmorgen niet zoals gebruikelijk geopend. Volgens NS kwam dit omdat de rolluiken de afgelopen dagen kapot waren. Tegen het beveiligingsbedrijf was gezegd dat hun medewerkers het station daarom niet hoefden te openen en te sluiten. 

Miscommunicatie

Gisteren waren de rolluiken hersteld, maar werd besloten het station nog niet te sluiten en te openen. Vanwege miscommunicatie heeft iemand het station gisteravond toch afgesloten. De beveiligers dachten dat het station nog niet geopend hoefde te worden en kwamen dus niet langs. Uiteindelijk was het station drie kwartier later dan gepland via alle ingangen weer toegankelijk.

De NS benadrukt dat de ingang aan de Parnassusweg wel altijd open is en dat reizigers daar vanmorgen gebruik van konden maken. Het spoorbedrijf zegt te begrijpen dat dit niet bij iedereen bekend is en dat de Informatievoorziening op het station op basis van deze ervaring mogelijk aangepast gaat worden.

💬 Wil je niets missen uit Amsterdam?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]