Ga naar Content

Angst voor lege geldautomaten tijdens kermis in Hoorn, politiek wil opheldering

Over twee dagen is het zover: de kermis in Hoorn. Het evenement waar jaarlijks duizenden bezoekers op af komen. Op een evenement waar het bier rijkelijk vloeit en veel attracties zijn, is het belangrijk dat er gepind kan worden. Maar of dat kan, is nog maar de vraag. Geldtransportbedrijf Brink's heeft namelijk laten weten dat geldautomaten deze zomer mogelijk buiten gebruik zijn. Tot grote zorg van de politiek in Hoorn. 

Kans op lege geldautomaten tijdens de kermis - Foto: Stockfoto

De voorbereidingen op de Vale Hen zijn in volle gang. In de binnenstad van Hoorn moeten uiteindelijk 67 attracties verrijzen. Maar de politiek maakt zich zorgen. Mogelijk kan er niet worden gepind. "De berichten over de lege geldautomaten in Nederland verontrusten mij. Zeker nu Hoorn vanaf zaterdag weer in het teken staat van de kermis", laat John Halsema van Hoorn Lokaal weten. 

Personeelstekort 

Geldtransportbedrijf Brink's en Geldmaat waarschuwden al eerder voor lege automaten tijdens de zomer door personeelstekort. Vanwege de vakantieperiode en ziekte lukt het minder goed om de geldautomaten op tijd te bevoorraden. In Enkhuizen, bij het Koperwiekplein, was het eerder al raak. Daar was een geldautomaat een paar dagen buiten gebruik. 

Hoorn Lokaal heeft inmiddels schriftelijke vragen gesteld. Halsema: "Er zijn al te weinig automaten in de binnenstad. En wat als bezoekers voor een lege automaat komen te staan? Moeten ze dan op zoek naar een automaat waar ze toevallig nog kunnen pinnen? Die kant moeten we niet opgaan." Volgens Halsema is het belangrijk dat de bezoekers zonder problemen kermis kunnen vieren. "Daar moeten we als stad voor zorgen."

Lees ook

Dit is een bericht van de gemeenschappelijke Westfriese nieuwsredactie

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit West-Friesland. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📧 Stuur ons jouw tips op via [email protected] of app ons via 06-23405405
✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]